“opgejaagd” Pen Stewart

opgejaagd 9789490299068/2016

Tekst en cover Pen Stewart, uitgeverij Quasis

Opgejaagd is het derde verhaal uit de Splinters-reeks van uitgeverij Quasis. Elke maand verschijnt er een kort verhaal in een kleine pocketuitgave.  De verhalen vallen binnen de fantastische genres: fantasy, sciencefiction, bovennatuurlijke thriller, magisch realisme en horror.

Flaptekst: Londen, 1868. Platgebrande huizen. Scotland Yard-agenten Valentino en James volgen een spoor dat hen leidt naar één man. Wanneer ze in de smeulende resten het dagboek van Willoughby Walsingham vinden, wordt het hun duidelijk dat er wezens bestaan waar ze geen idee van hebben. Willoughby heeft lang onopgemerkt kunnen leven, maar dat verandert als eeuwenoude vetes oplaaien en liefde zijn prioriteiten vertroebelt.

Pen Stewart schrijft en schildert. Begin 2015 verscheen haar eerste verhalenbundel Nanokanaries en Olifantenhersenen, eind oktober kwam haar tweede bundel uit TijdM.A.N.chine. 

De cover, door Pen Stewart zelf geschilderd, bevat de nodige bloedspatten. Deze bloederige aanblik , de veelbelovende titel en de tekst op de achterflap leek mij een goed begin van een spannend verhaal. Aan de ingrediënten kon het niet liggen. Helaas lukte het de schrijfster niet om mij in de 45 bladzijden die het verhaal telt in spanning te brengen.

De schrijfster koos voor een raamvertelling. De inspecteur vindt een dagboek en het dagboek neemt ons mee naar de gebeurtenissen van de afgelopen periode. Op zich leest een dagboek altijd wel prettig maar de schrijver van het dagboek had niet veel diepgang en dat terwijl je van een dagboek toch juist heel persoonlijke zaken mag verwachten.

Het verhaal bevat heel veel personen en heel veel informatie maar voor mijn gevoel niet echt uitgewerkt. De personages bleven oppervlakkig en het was meer een inleiding naar een roman dan een kort en krachtig afgerond kort verhaal. Wie weet kan de schrijfster dit verhaal een keer gebruiken als proloog op een roman waar alle losse stukjes op zijn plaats kunnen vallen, de karakters meer uit te diepen en mijn vragen beantwoorden…

 

De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij

 

Advertenties

2 Comments

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

  2. Pingback: ” Wintercode” Pen Stewart | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s