“Super uil” Sean Taylor & Jean Jullien

 

 

superuil

 

 

 

2014 uitgeverij Lemniscaat

Sean Taylor werkt al ruim twintig jaar op scholen met kinderen aan gedichten en verhalen. Zijn eerste verhaal won de tweede prijs in de kinderverhalenwedstrijd van The Independent en Scholastic Children’s Books. Super Uil is zijn eerste boek bij Lemniscaat. Jean Jullian is een Franse grafisch ontwerper die in Londen woont en werkt. Daar studeerde hij af aan de Royal College of Art. Naast illustreren fotografeert hij, maakt video’s en ontwerpt hij kostuums.

Super Uil is geen gewone uil, hij kan zich vermommen als geen ander! En dat talent zet hij in om aan eten te komen. Hij vermomt zich als een wortel om een konijn te lokken en als schaap om een lammetje te verschalken, maar zijn snode plannen mislukken keer op keer. Maakt niet uit.. want gelukkig weet Super Uil uiteindelijk zijn ultieme prooi te veroveren.

Het verhaal van Super Uil, die zichzelf heel stoer vindt maar eigenlijk gewoon een heel schattig uiltje is, wordt verteld aan de hand van grote tekeningen in primaire kleuren. De tekeningen zijn bladvullend en tamelijk simpel, waardoor je niet wordt afgeleid en alle ogen gericht zijn op Super Uil en zijn plannen.

Met één a twee regels per pagina vertelt Super Uil hoe hij op jacht gaat. Doordat de zin soms pas verder gaat op de volgende pagina wordt er extra spanning opgebouwd. Je moet eerst de pagina omslaan om er vervolgens achter te komen of het gelukt is en hij het konijntje of lammetje te pakken heeft. Door de herhaling van tekst en het rijmen wordt het voorlezen een feestje, omdat je een bepaald ritme in het verhaal krijgt. Je vliegt door de bladzijdes net als Super Uil. Aan het einde van het verhaal heeft Super Uil geen zielige prooi ter geruststelling van de lezertjes en kan, zoals vermeld, de wereld weer rustig slapen, tot Super Uil weer honger krijgt!

Femke Schelvis (11 jaar): Ik ben zelf een uilenfan en moest dit boek gewoon even lezen. Het is een mooi en leuk getekend boek voor peuters en kleuters maar ik vond het stiekem ook wel grappig om te lezen. Bij het hardop lezen verzon ik zelf het woord “Super Uil “voor elke zin en moest wel lachen om de tekst. Super Uil denkt slim te zijn maar is gewoon een beetje dom.

 

Deze recensie verscheen eerder op Boekenbijlage in 2014. Voor de uitdaging #Prentenboekperweek2016 is dit 3/52

Advertenties

1 Comment

  1. Pingback: -Overzicht recensies- | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s