“Grijze magie” Jaye Wells

grijze magie 9789026137877/2015

Jaye Wells schreef met grijze magie het eerste deel van de Kate Prospero serie. Het verhaal valt onder de Urban romans.

Uitgeverij Fontein is begonnen met een nieuw genre met de naam Urban. De  Urban verhalen spelen zich af in werelden met vampiers, weerwolven en andere vreemde wezens en hebben dezelfde hedendaagse settingen als bijvoorbeeld Charmed en True Blood. De hoofdpersonen zijn iets ouders als in deze fantasy Young adults. Ze zijn in de twintig en veelal sterke vrouwen die af en toe balen van hun werk, problemen met hun familie hebben en uiteraard spelen liefde en relaties ook een grote rol.

Inhoud: In dit verhaal draait alles om de bikkelharde strijd tussen de magiekartels en de wet.In een maatschappij waarin magie even verslavend is als drugs, probeert de 28-jarige Kate Prospero makers en verspreiders van illegale ‘grijze’ magie achter de tralies te krijgen. Zelf kent ze die wereld maar al te goed: ze groeide op als het nichtje van een van de kartelbazen.Een nieuwe variant van grijze magie die tot moorden aanzet, betekent voor Kate de carrièrestap waar ze lang op heeft gewacht, maar als haar ex-vriend een van de verdachten blijkt te zijn zal ze haar relatie met hem en met grijze magie opnieuw moeten definiëren.

Pakkende cover met een stoere dame op de voorzijde en een aansprekende titel. Er staat ook nog : the wire en breaking bad met magie. Dat moet toch wel enige nieuwsgierigheid prikkelen. Moet ik eerlijk toegeven dat ik beide series niet volg maar de toon is gezet. Al lezende is het net of je de boeken van enkele jaren terug van CSI aan het lezen bent. Een spannende politiezaak waarbij met gedegen onderzoek en de nodige stress en spanning een ontknoping volgt. Dezelfde vlotte stijl en inderdaad een politieonderzoek maar daar houdt elke vergelijking wel op. Dat is het punt waar de magie begint..

En dan wel magie met actie, geweld en een heel stoere politie agente ! Leuk en originele invalshoek met de nodige ingrediënten die menig liefhebber van het genre van Buffy en Twilight ook kan waarderen.

Jaye Wells heeft een verhaal geschreven wat lekker vlot weg leest en waarbij je je waant in haar fantasie wereld. Alles spreekt voor zich er hoeft geen langdurige uitleg voor bepaalde wezens en dergelijke gegeven te worden waardoor het verhaal lekker doorloopt. Dit is wat in sommige fantasy/urban verhalen nog wel eens gedaan wordt en dan het lezen behoorlijk laat vertragen. En traag gaat dit verhaal niet. Er gebeurt veel en snel.

Inmiddels is deel 2 Blauwe maan ook verschenen, ik ben benieuwd of er in het volgende deel een heel ander soort zaak opgelost moet worden en of Kate zich staande weet te houden in het mannenwereldje waar ze in zit.

 

Met dank aan uitgeverij Fontein voor het recensie exemplaar. De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij.

 

Advertenties

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s