“de onschuldige” Taylor Stevens

onschuldige9789022575833/2015

Taylor Stevens, vertaling Iris Bol , uitgeverij Boekerij

Taylor Stevens is de auteur van oa de bestseller de informationist en de pop. De serie over Vanessa’Michael’Munroe is al meer dan in twintig talen vertaald en enthousiast ontvangen. De filmrechten voor de informationist zijn verkocht en inmiddels werkt de schrijfster aan een volgende boek over deze hoofdpersoon. Stevens werd geboren in New York en groeide op in communes van de Children of God -sekte ( die zich inmiddels The Family noemt). Door de sekte bracht ze haar jeugd door op vier continenten in  bijna vijfentwintig landen. Vanaf haar twaalfde kreeg ze geen onderwijs meer,en pas toen ze twintig was brak ze uit de gesloten gemeenschap, met een vaag idee van de mogelijkheden in de ‘echte’ wereld.

Achterzijde: Acht jaar geleden werd de vijfjarige Hannah ontvoerd en opgenomen in The Chosen, een gevaarlijke sekte met communes over de hele wereld. Telkens als de groep die haar zocht te dichtbij kwam, werd ze naar een ander land verhuisd.Een aantal mensen die ooit aan de sekte ontsnapten, heeft Hannah nu gelokaliseerd in Buenos Aires. Maar ze hebben een professional nodig om Hannah terug te stelen en veilig het land uit te krijgen. Vanessa ‘Michael’ Munroe neemt de klus aan, maar is deze groep mensen wel te vertrouwen?

Bij het lezen van de proloog van dit bijna 350 pagina tellende verhaal, val je gelijk in alle heftigheid het verhaal binnen. Een spannende scene laat je kennis maken met een vrouw in een noodsituatie die haar mannetje weet te staan. Deze vrouw, Vanessa Munroe, wordt gevraagd om een meisje uit een sekte te smokkelen. Een heftig onderwerp wat ik altijd fascinerend vind om over te lezen. Hoe mensen sowieso zo kunnen leven en gevormd kunnen worden geïsoleerd van de ‘echte’wereld is een onderwerp wat ik zeer interesant vind. De menselijke geest is een wonderlijk iets.

In dit verhaal wordt de Munroe gevraagd vanwege haar ervaringen. Het meisje, wat inmiddels dertien jaar is, moet worden bevrijd en  uiteraard gaat hier een overleg aanvooraf met de opdrachtgevers. De vader van het kind, en nog drie andere die ieder voor zich een goed reden hebben om wraak te nemen op deze sekte. De één komt wat beter uit de verf dan de ander maar langzaam komen hun beweegredenen naar voren en snap je waarom ze zo handelen.

Omdat je weet dat de schrijfster zelf is opgegroeid in een sekte maakt dit het verhaal levendiger en soms angstaanjagend echt.Daardoor maakt het het  spannender om te lezen. Een realistische en pakkende schrijfstijl met een onderwerp en gebeurtenissen die je het gehele verhaal scherp houden. Bovendien is het ook wel eens prettig om een goede actie thriller te lezen met een sterke vrouw in de hoofdrol.

Dit is het tweede deel uit een serie maar het boek is goed zelfstandig te lezen. Ik was niet bekend met het eerste deel maar ik rolde direct het verhaal in en er waren geen losse eindjes, het verhaal was goed te volgen met een goed eind. Dit einde geeft een goed afgerond gevoel maar is zeker niet het einde van deze serie.

 

 

 

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s