“de kleine heks ” Benjamin Lacombe & Sébastian Perez

boeken januari 027 9789044822618/2014

Benjamin Lacombe & Sébastian Perez, vertaling Pierre Winters, uitgeverij Clavis

Achterflap :Op de zolder van haar grootmoeder vindt Liesbeth een vreemd en stoffig boek. Als ze het leest, ontdekt ze dat haar lieve grootmoeder Olga eigenlijk… een heks is. Ze kan het niet geloven. En er staan Liesbeth nog meer verrassingen te wachten.

Op de mysterieuze cover staart een meisje je aan met haar grote ogen. De kaft doet een beetje duister aan en niet elk kind zal dit snel oppakken. Maar als ze iets hebben met magie en heksen, echte heksen dan niet de roze disneyvariant, zullen ze dit boek wel waarderen. Al zal dit boek meer voor oudere geschikt zijn en niet elke peuter/kleuter waar je normaliter een prentenboek aan voor zult lezen gaat dit verhaal snappen.

Dit blijkt maar weer dat er zat prentenboeken zijn die uitermate geschikt zijn voor oudere “kinderen”. De schitterende illustraties in dit boek zijn schilderijtjes op zich. Duister en magische, voor mij persoonlijk was het een feest om dit te mogen bewonderen. Het verhaal over dit bijzondere meisje met haar nog bijzondere stamboom (die de laatste pagina’s beslaat) is 37 pagina’s lang waarbij de helft tekst en de andere helft illustratie. Het meisje ontdekt de waarheid van haar familie en in eerste instantie kan ze dat niet geloven. Dan gaat ze verder op onderzoek uit en beleeft ze nog een heel spannend avontuur. Daarnaast zijn het accepteren wie je bent, vriendschap en liefde de belangrijke thema’s uit dit verhaal.

Een mooi sprookje met schitterende illustraties en een mooie boodschap.

 

Voor de uitdaging #prentenboekperweek2016  is dit boek  2 /52

 

 

 

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s