“het Rad van Fortuin”Steph Swainston

rad van fortuin 9789492099051/2016

Steph Swainston, vertaling Eisso Post,  uitgeverij Quasis, uit de serie Splinters

Steph Swainston is afgestudeerd als archeologe en gepromoveerd  aan de  Universiteit van Cambridge. haar romans over Het Kasteel worden geprezen en haar vijfde roman verschijnt binnenkort.

Achterflap: De stad Hacilith, 1818, het jaar voordat Jant bij het Kasteel kwam en onsterfelijk werd.
Jant werkt bij een apotheker en misbruikt zijn positie om de drug cat te destilleren en te verkopen. De situatie in de stad bevalt hem niets en hij heeft dromen om zijn eigen toekomst te verbeteren. Jant wil onder zijn afspraken met een drugsbende uit, maar de bendeleider heeft andere ideeën…Het Rad van Fortuin speelt zich af in dezelfde wereld als Swainstons romans over het Kasteel en zijn cirkel van onsterfelijken. Dit opzichzelfstaande verhaal geeft fans van de serie meer achtergrond over Jant en is voor nieuwkomers een leuke kennismaking met deze bijzondere wereld!

En dat is het zeker ! Ik moet bekennen dat ik niet eerder wat gelezen had van Swainston dus ook het Kasteel niet ken. Omdat dit verhaal zich voor dat boek afspeelt en geheel zelfstandig te lezen is is het geen gemis als je dat verhaal niet kent. Het is zeer toegankelijk en boeiend geschreven. Ik vind het sowieso knap als je in ongeveer 45 blz. een goed kloppend en afgesloten verhaal kunt vertellen. Er zit spanning in, een vleugje romantiek en een goede opbouw met een goed einde.

De cover vind ik een aparte vermelding waard. Deze illustratie van Todd Sanders spreekt meteen tot de verbeelding en een belofte van een vleugje magie. Bij het zien van deze afbeelding wilde ik het gelijk open slaan en gaan lezen. De vleugels spelen in het verhaal ook wel degelijk een rol dus de cover past goed bij het verhaal, net  als het vleugje mystiek. Kleine kanttekening: het verhaal was te kort en te snel uit !

Ik vond het een heerlijk verhaal en het is voor mij inderdaad een leuke kennismaking met Stehp Swainston geworden, wat smaakt naar meer.

 

Splinters is een serie uitgegeven door uitgeverij Quasis. Maandelijks zal er een nieuwe titel verschijnen van een andere auteur.

De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij.

 

 

3 Comments

  1. Pingback: The Wheel of Fortune | Steph Swainston

  2. Pingback: The Wheel of Fortune | Steph Swainston

  3. Pingback: “tempo” Steph Swainston | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s