Femke’s boeken Top Tien 2015

Ik heb dit jaar 66 boeken gelezen waarvan er 26 zijn uitgegeven in 2015. Ik vond het niet leuk om een Top Tien te maken van alleen boeken uit 2015 omdat ik best mooie en spannende boeken heb gelezen die ouder zijn. Zo las ik de “grijze jager” serie nogmaals en de serie van “Percy Jackson” die zijn allebei onwijs goed. Hier komen dan de 10 boeken uit 2015 die ik op een rij heb gezet!

grumpy cat Nummer 10

Grumpy Cat NEEgen levens , uitgeverij BBNC 

Ik vind Grumpy Cat geweldig ! En NEE zeggen kan best wel eens fijn zijn! Grumpy Cat heeft sarcastische humor en het is een geweldig boekje!

schim kwaadNummer 9

De Biebbende schim van het kwaad, Michael Reefs

Dit is het vierde deel van de serie over de Biebbende. Ik ben eigenlijk niet meer de doelgroep maar wil toch weten hoe het verder gaat met de Biebbende. Dit deel was spannender dan de vorige en was leuk om te lezen.

boeken 016 Nummer 8

Het boek zonder tekeningen , B.J. Novak

Dit is gewoon een geweldig boek !Je moet het hardop (voor-)lezen en geschikt voor alle leeftijden ! Dit kan je niet uitleggen, moet je gewoon lezen

tante troela clavis Nummer 7

Tante Troela, David Walliams, uitgeverij Clavis

David Walliams heeft dezelfde humor als Roald Dahl en zijn boeken zijn hartstikke leuk! Deze had ook nog een mooie rol voor een uil dus dat was nog beter!

dirkje bakkesNummer 6

Dirkje Bakkes, Tosca Menten, uitgeverij Van Goor 

Ook Tosca kan niet ontbreken in mijn Top Tien. In 2015 kwam ook een nieuw Dummie avontuur uit maar ik vind Dummie niet zo leuk (meer) als haar andere boeken . Ook dit boek heeft dezelfde humor als Walliams en Dahl en is een feestje om te lezen. De illustraties van Elly Hees maken het extra leuk !

omslag_odysseus_daan_remmerts_de_vriesNummer 5

Avonturen van Odysseus, Daan Remmerts de Vries, uitgeverij Hoogland

De verhalen van Odysseus worden kort en krachtig met humor verteld en bij elke verhaal een tekening van verschillende illustratoren. De ene illustratie sprak me meer aan dan de ander maar het is een heel mooi boek met heel grappige verhalen.

michael vey 2Nummer 4

Michael Vey, macht van de Elgen, Richard Paul Evans, uitgeverij Kluitman 

Gelukkig kwam het tweede deel van Michael Vey uit ( en wat duurt het derde deel weer lang). In het tweede deel gaat het avontuur van Michael verder en moet hij zijn moeder redden met zijn team. Het is spannender, enger en geweldig om te lezen !

CB_Kagawa-Pupil_DeTalon-Saga1_HR2-1_frontje-644x1024 Nummer 3

Pupil, Julie Kagawa 

Dit is het eerste deel van de Talon Saga, ik heb inmiddels het tweede ook gelezen maar het eerste vind ik tot nu toe beter. Het gaat over draken, en dat ik wel mijn ding en het is niet echt een y.a. of voor oudere maar goed te lezen als je van fantasy houdt.

in-de-ban-van-de-wolf Nummer 2

In de ban van de wolf, Christien Charliers, uitgeverij Clavis

Een spannend boek over een meisje die in een wolf kan veranderen. Nee, geen weerwolf een heel ander soort verhaal. Ik vond het verhaal goed verzonnen en ben benieuwd hoe het verder gaat met het meisje uit het verhaal…

daragan duma Nummer 1 !

Drägan Duma bondgenoten en verraders, Patty van Delft, uitgeverij Celtica

Voor iedereen die houd van fantasy en draken die moet dit lezen! Maken van Top Tien is moeilijk maar over de nummer 1 hoefde ik niet te twijfelen! Afgelopen zomer kreeg ik de twee delen van Drägan Duma en ik had ze zo uit. Het leest lekker weg, is spannend en een goed gevonden verhaal ! Ik zit nu al heeeeeeel lang te wachten op deel 3 en als het goed is komt ie dit jaar uit ! Benieuwd of hij net zo goed is en in mijn Top Tien van 2016 komt !

Dit was mijn Top Tien voor 2015. Misschien maak ik wel een keer een Top Tien allertijden, dan kan ik mijn favoriete serie er ook in zetten. In 2016 komen er weer mooie boeken uit. Sowieso deel 3 van Drägan Duma maar ik kijk ook uit naar de nieuwe Nedergrimm en de nieuwe Grijze Jager !

Groetjes Femke

 

 

 

 

 

 

2 Comments

  1. Pingback: Het 2015 van Drägan Duma… | Patty van Delft

  2. Pingback: Overzicht berichten | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s