“seks in de straat” Anita Knoops

seks in de straat 9789402140507/2015

Verena Germeraad schreef onder pseudoniem Anita Knoops het boek Seks in de straat .

Seks in de straat speelt zich af in de Beukenlaan. Een gewone straat in een gewoon dorp ergens in Nederland.Drie vriendinnen nemen onder het genot van een drankje hun leven en de roddels van het dorp door. Anita, Susan en Jeannette hebben ieder hun eigen sores en ervaringen op het liefdesgebied. Anita schrijft columns en heeft het idee opgevat om de sexverhalen van het roddelcircuit in boekvorm te gaan gieten.. Tot hilariteit van haar vriendinnen die er ook zeer nieuwsgierig naar zijn.

De harde zwarte cover laat met grote witten letters de titel zien. Een titel waar je niet om heen kunt en nieuwsgierigheid wekt. Het idee van het geroddel uit sex in the city maar dan in de setting van een oer-hollands dorp komt niet helemaal uit de verf. Het begint met een hoofdstuk waar de drie vriendinnen elkaar spreken om elk hoofdstuk af te sluiten in de trant van  ‘heb je al gehoord van die en die “waarna een hoofdstuk volgt over een bewoner van de straat en zijn/haar ervaring op seksueel gebied.

Het liep daarom niet voor mij door in een vlot geheel. De stukken over de bewoners waren goed, krachtig geschreven. Met duidelijke opbouw en einde. De stukken van de drie vriendinnen waren een verhaallijn op zich maar het lag mij er teveel boven op hoe de roddels in de andere hoofdstukken werden geïntroduceerd. Ik denk dat deze beter tot zijn recht hadden gekomen in een bundel met korte verhalen.
Het is trouwens niet alleen maar seks wat de klok slaat, er zat een verhaal tussen over afscheid nemen en die vond ik goed omschreven.

Ik vond het wat lastig om dit boek van mijn mening te voorzien. Het is geen chicklit, daarvoor mis ik de romantiek. Een roman of een feelgood? Nou zo feelgood voelen de meeste in dit verhaal zich niet. Een boek wat zich niet in een hokje laat stoppen en ach dat hoeft ook eigenlijk niet. Als je genoten hebt van 50 tinten en je wilt ze in een Hollands jasje en als je Gooische vrouwen kan waarderen is dit zeker een boek voor je om een paar uurtjes mee te roddelen met de drie vriendinnen met een glaasje van het een of ander.

Ik dank Verena Germeraad voor het toesturen van het recensie exemplaar. Op haar blog trouwens een leuke blog over de research voor dit boek   http://www.verenagermeraad.nl/seks-in-de-straat/

 

Advertenties

4 Comments

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s