“Het huis met de schuine vloeren, pratende ratten en raadsels op de muren” Tom Llewellyn

huismetdeschuinevloeren9789000344635/2015

Tom Llywellyn, uitgeverij Van Holkema&Warendorf, vertaling Esther Ottens

Een boek met zo’n titel en cover spreekt behoorlijk tot de verbeelding en ik kon het ook niet nalaten het boek op te pakken toen ik mij in de boekhandel bevond.  De warme kleuren op de cover en afbeelding van illustrator Maximilian Meinzold trekt je meteen aan.

Het verhaal gaat over de de broers Josh en Aaron die met hun ouders en opa verhuizen naar een heel vreemd huis. De vloeren staan een tik schuin, de muren staan vol met raadsels en er zijn zelfs pratende ratten in het huis. Ze ontmoeten hun buurmeisje Lola en gaan op onderzoek uit in het huis. Ze vinden een schriftje van de uitvinder F.T. Hinkel, hij heeft het huis gebouwd, en ontdekken een donker geheim.

Het verhaal heeft korte hoofdstukken, voorzien van titel en kleine  (steeds dezelfde) illustratie van de familie ratten die naar het huis kijkt. Het taalgebruik is niet te moeilijk en het boek is geschikt voor kinderen vanaf middenbouw basisschool, 8-10 jaar.

Een aanrader voor de kinderen die met plezier de boeken lezen van David Walliams, Roald Dahl of Tosca Menten. Het leest lekker weg met momenten die zo absurd zijn dat je ze bijna gaat geloven. De pratende ratten zijn vanzelfsprekend en de karakters worden goed beschreven met al hun aparte eigenschappen. Zo is er bijvoorbeeld een mesjokke overbuurman die alles in beslag neemt wat hij ziet liggen en een opa met een houten poot.

Een lekker boek (of huis) om in te verdwijnen en mee te gaan op avontuur.

 

De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s