“Kolletje &Dirk Koning Winter valt in het water”Pieter Feller & Natascha Stenvert

kolletje koning winter9789024569410/2015

tekst Pieter Feller, Illustraties Natascha Stenvert, uitgeverij LS Amsterdam

Mijn dochter, nu 12, was vanaf het moment dat ze een  boek vast kon houden verslaafd aan boeken, ik denk dat ze erfelijk belast is. De voorkeur ging al snel naar heksjes, tovenaars, fantasie en magie. De boekjes over Kolletje die van alles kon toveren met behulp van haar toversokken hoorde bij de favorieten om uit voor te lezen.  Inmiddels is ze die boekjes ontgroeid maar stiekem hebben we (in ieder geval mama) nog een zwak voor Kolletje.

Wie Kolletje is? Kolletje is een lief en soms eigenwijs meisje. Ze heeft altijd haar rood-witte toversokken aan. Als ze de spreuk “Katharina Orselia Laetitia” zegt, gebeuren er de wonderlijkste dingen. Samen met haar vriendje Dirk beleeft ze allerlei avonturen.

Dit boekje zit vol korte verhaaltjes over de winter. Over sinterklaas, kerst, winterthema op school, het koude weer maar ook de gezelligheid en knusheid rond deze donkere dagen. Uiteraard maakt Kolletje zich af en toe zorgen ; of zwarte piet wel een regenpak heeft, sint niet uitglijdt op het gladde dak, of de honden niet tegen de kerstboom plassen en nog veel meer. Dankzij haar toversokken en spreuk kan ze alles goed toveren.

Het boek heeft een prettig formaat (205 mm x 174 m) en een vrolijk gekleurde cover. Een boek wat je snel oppakt om gezellig met je kind uit te gaan lezen. Korte en vrolijke verhalen met bekende problemen voor kleuters. Eenvoudig en duidelijk taalgebruik al kon ik zelf in het begin mijn tong nog wel eens breken over de spreuk ” Katharina Orselia Laetitia” maar ja niemand heeft gezegd dat toveren makkelijk is..

Daar ik de doelgroep niet meer in huis heb ben ik naar de doelgroep gegaan en heb ik met een vijfjarige jongeman samen op de bank uit dit boek gelezen en hij vond het helemaal geweldig. Ik dacht een paar verhaaltjes want hij heeft niet zoveel zitvlees  maar het boek moest uit dus een teken dat het in de smaak valt ! De herkenbaarheid die in elk verhaaltje terug komt ( de toversokken en de spreuk) is fijn voor de jonge kinderen. Ook de thema’s spreken zeer aan en het is leuk om zo al lezend alvast een beetje de decembersfeer te proeven.

De afbeelding van de site komt van de uitgeverij.

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s