“lang leve saai! ” Joke Janssen

lang leve saai9789044820096/2013

Joke Janssen, uitgeverij Clavis

Joke Janssen(1974),na een universitaire studie sociologie begon ze als sociaalwetenschappelijk onderzoeker. In 2007 werd ze ernstig ziek en moest ze haar baan opgeven. Ze vocht hard tegen haar ziekte en kon wegdromen in haar fantasie. Eenmaal beter besloot ze door te gaan met dromen en daar haar beroep van te maken. In 2013 verscheen haar boek “lang leve  saai!”.

Inhoud: Petra, bijna 12, begint aan een dagboek. Ze schrijft over haar grote liefde, haar vriendinnen, ruzies, haar onhandige vader en ander ouderongemak. Ze vraagt zich af of haar saaie leven wel interessant genoeg is voor een dagboek. Dan wordt haar moeder ziek, kanker, en in één klap is haar leven niet meer saai..

Als Petra aan haar dagboek begint ziet ze er niet zo het nut van in.. maar later krijgt ze de smaak toch te pakken. Met de nodige humor en relativeringsvermogen schrijft ze haar dagelijkse gebeurtenissen. De manier waarop ze gek wordt van haar ouders, die in haar ogen alleen maar rare dingen doen, zijn goed beschreven. Het is de schrijfster gelukt om echt in de huid van een 12jarig meisje te kruipen.  Als Petra er achter komt dat haar moeder heel ziek is beseft ze pas hoe ze alles maar voor lief heeft genomen en hoe fijn het is om nu haar verhaal aan haar dagboek te kunnen vertellen.

Hoewel het een heftig onderwerp is is het met de nodige humor geschreven. Daardoor is het niet meer zo beladen maar juist bespreekbaar geworden. De manier van vertellen door middel van deze dagboek vorm maakt het makkelijker om over de schouder van Petra mee te leven.Het is grappig maar toch ook ontroerend en dat is knap gedaan van de schrijfster.

De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij.

3 Comments

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

  2. Pingback: “lang leve chocola”Joke Janssen | conniesboekkies

  3. Pingback: ” lang leve lef ! ” Joke Janssen | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s