“sneeuwstorm” Eva Burgers

sneeuwstorm9789020609554/2015

Eva Burgers. Uitgeverij Kluitman

Eva Burgers (1969)  werkte jarenlang als rechercheur op de afdeling zware criminaliteit. Naast haar “vrouwelijke Baantjer-serie Kaya Crime” voor volwassenen schrijft ze ook jeugdboeken. “Sneeuwstorm” is haar derde jeugdthriller uitgebracht door Kluitman.

Inhoud: Elouise, Nora en Sophie zijn met school op wintersport. Ze hebben veel lol, gaan lekker stappen en krijgen les van een superknappe leraar. Maar er gebeuren ook vreemde dingen. Elouise blijkt een dubbelganger te hebben in het dorp, de knappe skileraar gedraagt zich vreemd en dan is er  nog een zwerver die hen in de gaten lijkt te houden.. Op een middag besluit Elouise nog één afdaling te maken, terwijl de rest al terug gaat naar het hotel. Na een paar uur is ze nog niet terug. De zoektocht begint naar de verdwenen Elouise.

Het verhaal is in korte hoofdstukken opgebouwd en worden verteld door vijf verschillende karakters uit het boek. De wisseling van perspectief wordt duidelijk aangegeven daar boven elk hoofdstuk de naam staat van degene die het verteld. Het gehele verhaal beslaat slechts een paar dagen, tijdens de wintersport, alleen de laatste drie  hoofdstukjes hebben als titel “een week later “, ” een paar weken later” en “nog een paar weken later”.Misschien had het beter geklonken als er epiloog boven had gestaan want dit kwam een beetje kinderlijk en fantasieloos over. Het boek begon immers ook met een proloog.

Deze indeling was er ook in haar twee vorige jeugdthrillers en is iets wat het boek denk prettig leesbaar maakt voor de jeugd. Je wordt als lezer elke keer een andere kant opgestuurd omdat je telkens het verhaal vanaf een andere kant hoort. Je leert de karakters ook een beetje beter kennen door hun reactie en manier van vertellen.

Ik heb de andere jeugdthrillers van Eva Burgers ook gelezen en ik moet zeggen dat ik “sneeuwstorm” een stuk beter vind dan “flashback”. Het verhaal heeft een betere spanningsopbouw, het klopt voor mij beter en ik zat meteen in het verhaal en het bleef mij boeien tot het einde. Om geen spoiler in mijn recensie te zetten zal ik  niet verder over de inhoud uitwijden maar het boek is zeker een aanrader voor 12plus !  Daarnaast nog even de complimenten voor de mooie cover, een mooie foto en mooie kleurstelling.

De foto van de cover komt van de site van Kluitman.

3 Comments

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

  2. Pingback: Overzicht berichten | conniesboekkies

  3. Pingback: conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s