“een pittig soepje” Femke Dekker

EenPittigSoepje9789025790601/2015

Femke Dekker, illustraties Marieke Nelissen,uitgeverij Gottmer

Inhoud: Vier knettergekke heksen wonen samen in één huis: de Heksenkeet. Natuurlijk kunnen ze goed toveren, maar er gaat wel eens wat mis. Zoals met heks Sybil. Ze maakt een toversoepje dat nét iets te pittig is. Wat er dan gebeurt? Iets heel erg raars..

De heksen zijn vriendinnen en willen elkaar graag helpen. Als er dan iets fouts gaat komen ze gelijk in actie. De afloop? Dat moet jezelf maar lezen maar één van de heksen komt gelukkig heel lekker in haar vel te zitten… en dat is toch wel het belangrijkste!

Dekker & Nelissen hebben een heerlijk, kleurrijk en grappig heksenverhaal weten neer te zetten. Het boekje beslaat 92 pagina’s en heeft korte hoofdstukjes met korte zinnen dus geschikt voor kinderen vanaf ongeveer zes jaar/eind groep 3. Het onderwerp spreekt zeker aan bij de kinderen want wat is nu leuker dan lezen over magie, heksen en dan loopt het ook nog in de (pittige) soep.

De kaft ( mooie hardcover uitvoering) heeft ook nog eens letters en heksenkeetlogo dat licht geeft in het donker en er zit een grappig poezenmaskertje bij.

Het enige jammere vond ik dat het zo kort was maar gelukkig is het een begin van een serie en is nummer twee “keet met bubbels” al af!

de foto van de cover komt van de site van de schrijfster

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s