“Per ongelukt!” Simon van der Geest

kinderboekenweekgeschenk9789059652903/2015

Simon van der Geest, uitgegeven door CPNB

Simon van der Geest (1978) volgde de toneelopleiding en begon daar zijn eerste verhalen te schrijven. Nu schrijft hij boeken,gedichten en toneelstukken. Ik vond zijn boek “Spinder” geweldig en keek uit naar het kinderboekenweekgeschenk omdat hij het dit jaar mocht gaan schrijven.

Inhoud: “Stel, je moeder zit in de gevangenis, maar ze is onschuldig. En die gevangenis staat op een streng bewaakt eilandje in de Waddenzee. En je vader, daar heb je niets aan want die zit de hele dag te gamen. Wat doe je dan ? Dan bedenk je een onwaarschijnlijk bevrijdigsplan!”

In het 96-pagina tellende verhaal weet Simon van der Geest een spannend, soms wat verdrietig maar dan toch wel weer grappig verhaal te vertellen. Het leest lekker weg en sluit ook nog eens mooi aan bij het thema van de kinderboekenweek. Over bijna-uitvindingen en dingen die dus niet de bedoeling zijn maar door toeval toch slagen “per ongelukt!”dus..

De illustraties zijn aan de hand van Karst-Janneke Rogaar en vind je tussen het verhaal in. Ze passen goed bij het verhaal.

“Per ongelukt!”is per ongelukt een wel geslaagd geschenk !

Elk jaar tijdens de kinderboekenweek geeft het CPNB een boekje uit wat je cadeau krijgt als je voor tenminsten 10 euro aan kinderboeken koopt.

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s