“Speeltuin” Mies van Hout

omslagspeeltuinklein9789059652941/2015

Mies van Hout  uitgeverij CPNB

Achterflap/inhoud: Ga je mee naar de speeltuin? Klauter mee door de bomen, zoek je weg over de krokodillenrivier en dwaal rustig door de bramentuin. Maar kijk uit voor de afgrond! Spring je mee van wolk naar wolk? Dan zijn we er bijna…  Maak op je vingertoppen een tocht door dit prentenboek. Aan de rode pijltjes op  iedere pagina kun je zien waar je begint en waar je naar toe moet. En onderweg wordt het steeds gezelliger!

Elk jaar ter gelegenheid van de Kinderboekenweek komt er een prentenboek uit voor een super laag prijsje. Dit keer is het echt een juweeltje waar je al vrolijk van wordt bij het zien van de cover. Kleurrijk,lief en grappig zijn de eerste woorden die bij mij op kwamen.

Het is een heerlijk voorlees en doe boek om met je peuter of kleuter voor te gaan zitten.. Volg de lijntjes door kleurrijke doolhofachtige prenten,een reis door bos, water en duinen, glij van een berg en kom aan bij de speeltuin en wie weet ook weer terug? Ik werd helemaal vrolijk van dit boek! De proef op de som genomen heb ik het ook nog even voorgelezen en de peuter in kwestie wilde het boek niet meer los laten dus die heeft zijn bestemming gevonden.

Mies van Hout (1981) heeft al meer dan honderd boeken op haar naam staan. Momenteel is er ook een gratis magazine in de boekhandel uitgegeven door Lemniscaat met daarin een interview/ biografie met Mies van Hout, een bibliografie, kleurplaat, lestips en een prijsvraag.

omslagauteursfolderkleinals uilengek werd ik van deze tekening ook weer helemaal blij…

Kortom snel naar de boekhandel voor dit mooie prentenboek!

de afbeeldingen komen van de site http://www.miesvanhout.nl

2 Comments

  1. Pingback: -Overzicht recensies- | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s