KINDERBOEKENWEEK !

kinderboekenweek 2015

Nog 1 nachtje slapen en dan is het officieel Kinderboekenweek !
Al begint het voor genodigden vanavond al met het Kinderboekenbal. Op deze avond wordt ook de winnaar van de Gouden Griffel bekend gemaakt. Het zal voor de jury geen gemakkelijke keuze zijn geweest want de 9 titels waaruit gekozen moesten worden zijn niet alleen juweeltjes in hun eigen categorie maar ook zeer uiteenlopend dus ik ben blij dat ik niet in de jury zit.

Nu is het eigenlijk elke dag wel (kinder-)boekendag hier maar deze week is speciaal door de CPNB in het leven geroepen om extra aandacht te besteden aan kinderboeken, lezen, voorlezen en kinderboekenschrijvers met leuke actie’s in samenwerking met de boekhandel en bibliotheek.

kinderboekenweekgeschenkZo ontvang je bij aankoop van een kinderboek van tenminste 10 euro het kinderboekenweekgeschenk “per ongelukt” van Simon van der Geest ( aanrader !) en is  het vrolijke prentenboek “speeltuin” van Mies van Hout een juweeltje voor maar 5 euro te koop!kinderboekprentenboek

Wist je dat het kinderboekenweekgeschenk op  18 oktober ook nog eens een vrijkaartje is in maar liefst 22 wetenschapsmusea en science centra? Op de site van de Kinderboekenweek lees je welke musea en centra mee doen.

Ook wordt er op 18 oktober door de NS, hoofdsponsor van de Kinderboekenweek, een kinderboekenruil op station van Utrecht Centraal georganiseerd. Kinderen kunnen daar een boek ruilen met iemand anders. Voor alle andere activiteiten kan je ook op deze site terecht of op de site van je bibliotheek waar ook van alles aan de hand is en je het gratis magazine kunt ontvangen!questjr-schuin_206

Kortom stap de komende dagen eens binnen bij je plaatselijke boekhandel en verwen jezelf eens met een mooi kinderboek want die zijn er genoeg! Of bezoek de bibliotheek en vraag naar het programma tijdens deze week.

Geen zin om de deur uit te gaan ? Volg mijn blog de komende week want ik zal veel aandacht besteden aan de Kinderboekenweek! Naast recensies en boekentips heb ik een aantal kinderboekenschrijvers mogen interviewen en heb ik ook nog een win-actie in petto!

Heel fijne Kinderboekenweek allemaal!

Welk kinderboek is jouw favoriet en zou in elke boekenkast thuis horen ?

De afbeeldingen komen van de site http://www.kinderboekenweek.nl waar je alle informatie over de Kinderboekenweek kan vinden.

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht berichten | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s