“Hoe je 13 wordt en overleeft.. als je ouders vampiers zijn ” Pete Johnson

hoe je 13 wordt9789022330913/2015

Pete Johnson: Hoe je 13 wordt en overleeft als je ouders vampiers zijn.Nederlandse vertaling en uitgegeven door uitgeverij Manteau

Pete Johnson (Geboren op 29 april 1965 in Winchester, Hampshire, Engeland
Debuutjaar: 1999) is in dit grappige boek in de huid gekropen van Marcus.

Achterflap/inhoud: Alsof dertien worden nog niet erg genoeg is, krijgt Marcus op zijn verjaardag van zijn ouders te horen dat ze half vampier zijn, en dat hij dat ook wordt. Met hoektanden, een slechte adem en een voorliefde voor bloed scoor je niet echt bij de meisjes… En wat wil je, als je een tiener bent, meer dan populair zijn bij je klasgenoten en succesvol zijn bij de meisjes? Marcus verzet zich dan ook met hand en (hoek)tand tegen zijn transformatie, en hij lijkt er ook in te slagen om die af te remmen. Maar hij beseft niet dat hij zichzelf in groot gevaar brengt, want een vampier in wording is een lekker hapje voor andere vampieren…

Het verhaal begint op zondag 30 september, de dag van Marcus zijn 13e verjaardag en eindigt op woensdagavond 31 oktober, even voor middernacht en hoe toepasselijk op Halloween. Het is in dagboekvorm geschreven en daar houden alle vergelijkingen met de boeken “hoe overleef ik ” toch wel op hoor. Laat je niet misleiden door de titels die wat van elkaar weg hebben want dit is een heel ander boek. En voor mij een leuker boek maar dat komt door mijn voorliefde van fantasy en vampieren.

Marcus heeft het best zwaar en omdat hij zijn verhaal aan niemand kwijt kan, want wie gelooft nu dat je ‘halfvampier’bent, schrijft hij een dagboekblog op zijn pc. Niet met het idee dat iemand het gaat lezen maar om alles van zich af te schrijven. Het is ook niet niets om te gaan veranderen in iets wat je niet wilt en je de strijd aan moet gaan waarbij de vijand niet is wie je denkt dat het is en er hulp komt uit wel een heel onverwachte hoek.

Het geheel is met grote humor geschreven, het leest heerlijk weg, de 22 hoofdstukken zijn kort en onderverdeeld in de dagboekfragmenten waar de data en tijden boven staan. Het geheel is chronologisch verteld en voor je het weet is het boek uit… (dat is wel een beetje jammer).

Het onderwerp is leuk gevonden en origineel en spreekt tot de verbeelding. Naast het fantasy element heeft Marcus ook nog van doen met de ‘gewone puberteit” en de gebeurtenissen op school ( vervelende klasgenoten, vriendschap, verliefdheid, strenge leraren) kortom het dagelijkse leven van een 13-jarige, zoals ik al zei het heeft het zwaar… Voordeel daarvan is is dat hij genoeg in zijn dagboek kwijt kan wat wij dan met plezier kunnen lezen !

Een lekker humoristische boek wat leest als een trein.

Advertenties

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s