Presentatie kinderboekenweek basisschool bibliotheek Katwijk

kinderboekenweek 2015

Nog even en dan is het weer tijd voor de kinderboekenweek ! Zolang ik mij kan herinneren één van de leukste weken van het jaar !  En gelukkig duren de weken bij het CPNB altijd langer dan zeven dagen dus we kunnen ons hart ophalen !

Als voorproefje op de kinderboekenweek bezocht ik afgelopen maandag de bibliotheek in Katwijk waar een presentatie was over de kerntitels, tips en lessuggesties voor digibord en een workshop was met kinderboekenschrijfster Rian Visser.

presentatie katwijk klaar voor de start…

Het geheel was voornamelijk gericht op leerkrachten in het basisonderwijs dus ik was een beetje een vreemde eend in de bijt. Dus aan de lessuggesties had ik niet veel maar ik vond het wel leuk om een ander visie op de kinderboeken te horen en vond het ook erg leuk dat ik heel veel boeken die voorbij kwamen al had gelezen en zo ook sommige leerkrachten wat inside-informatie kon geven.

presentatie katwijk rian visser Rian Visser aan het woord

Daarna was het de beurt aan Rian Visser, die vertelde wat over digi-bord lessen maar ook over haar initiatief “Raadgedicht’ Een raadgedicht is een gedicht waarin één woord ontbreekt. Op de site http://www.raadgedicht.nl komen kinderen vanaf tien jaar in contact met jeugddichters. Verder las ze voor en gaf wat tips voor de kinderboekenweek. In één van de lessuggesties werden er figuren van afvalmateriaal gemaakt en moesten wij ook aan de slag.

workshop katwijk De leerkrachten waren enthousiast om dit ook in de klas te gaan doen dus die gaan vast nooit meer wat weg gooien…

Na afloop mochten we nog een ‘goodiebag’ in ontvangst nemen en vervolgens ben ik thuis de boel lekker door gaan lezen en probeer de komende week mijn plannen voor de kinderboekenweek eens op een rij te krijgen. In ieder geval wil ik elke dag een kinderboek in het zonnetje gaan zetten en komen er win-acties aan…

goodbiebag katwijk goodiebag die we kregen..

Heb jij al zin in de kinderboekenweek ?

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht berichten | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s