“Prinses Flatulentia” Inge Bakker & Durk van der Meer

prinses flatulentia978949173341/2015

Uitgeverij Palmslag, tekst Inge Bakker illustraties Durk van der Meer

Op zondag 13 september verschijnt het “luchtige”kinder/prentenboek “Prinses Flatulentia”geschreven door Inge Bakker en geïllustreerd door Durk van der Meer.

Bij het lezen van de titel ” Prinses Flatulentia, de prinses die vliegt op scheetjes!”had ik meteen iets van “wat grappig” en ik vond het leuk dat ik in de gelegenheid werd gesteld om het boek te mogen lezen en recenseren. Want wat is er leuker dan een boek over “dingen die niet zo netjes zijn” zoals windjes laten. Het boek van “die mol die wil weten wie er op zijn kop heeft gepoept” is niet voor niets een klassieker geworden. Het spreekt kinderen in die leeftijd ( nou ja niet alleen de leeftijd van de doelgroep) erg aan om daar mee bezig te zijn en dus ook in een boek terug te vinden. Een beetje ondeugend is toch spannend..

Inhoud: Op een dag ontdekt prinses Flatulentia dat ze na een stevige maaltijd kan vliegen op haar eigen gas van bloemkool, bruine bonen en spruitjes. De wereld gaat voor haar open. Maar niet iedereen is haar blij mee, want al die scheetjes veroorzaken flink wat stankoverlast. “Luchtvervuiling” noemen de ganzen, mussen, meeuwen en ooievaars het zelfs! De vogels beklagen zich bij de prinses en stellen andere hobby’s voor. Maar de prinses wil niet luisteren. Om de brutale prinses een lesje te leren, verzinnen ze samen met de koninklijke kok een sluw plan om haar weer met beide benen op de grond te krijgen…

Het prentenboek is uitgevoerd in warme kleuren, de illustratie op de voorzijde spreekt al tot de verbeelding. Het heeft een mooie hardcover en de illustraties op de pagina’s zijn bladvullend met aan de linkerzijde de tekst. De teksten zijn in stukjes van vier regels en op rijm. Hierdoor leest het prettig en is het ook voor kinderen met een korte concentratieboog goed te volgen. Verhalen op rijm spreken sowieso altijd wel aan, zeker bij de wat jongere kinderen.

Het idee dat de prinses merkt dat ze kan vliegen omdat ze windjes laat en daarom ook winderige dinertjes wil is heel grappig gevonden. Het boek wordt ook afgesloten met twee lievelingsscheetrecepten met stankmeter en ruimte voor je eigen recept. Hier is zelfs een wedstrijd aan verbonden. Als je een scheetrecept hebt waarmee je een flink eind kan vliegen kan je een “scheetcadeau”winnen, welk kind wil dat nu niet !

De scheten met vliegkracht zijn een originele vondst en het geheel werd door door dit boek in een mooi jasje gestoken. Het is een prettig leesbaar boek waarbij de ondeugende prinses toch ook nog even een wijze les krijgt. Maar bovenal is het gewoon een grappig boek wat voorlezen weer extra leuk gaat maken!

Ik dank uitgeverij Palmslag voor het recensie exemplaar.

De foto van de cover komt van de site van de uitgeverij.

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s