Blogtournee: “Onderweg met roadie ” Thomas Acda

onderweg-met-roadie-omslag9789048827930/2015

Uitgeverij Lebowski

Thomas Acda (1967) is zanger en acteur. Samen met Paul de Munnik verkocht hij 2 miljoen platen. Hij speelde in talloze tv-series en films, waaronder All Stars en Alles is liefde, waarvoor hij een Rembrandt kreeg. Vanaf september 2015 is hij te zien in de nieuwe SBS-serie Bureau Raampoort.

Als fan van Thomas Acda was ik blij verrast toen ik onderweg (helaas zonder roadie) was en via de autoradio hoorde dat hij een roman had geschreven. Mijn nieuwsgierigheid gewekt speurde ik bij thuiskomst het internet af voor meer informatie en vond de oproep van de uitgeverij voor bloggers om mee te doen met een blogtour omtrent dit boek. Ik heb gelijk een mail gestuurd om mij hiervoor aan te melden en ging bij de deurmat wachten tot het boek door de brievenbus viel. Met de envelop in mijn hand verhuisde ik naar de bank en vroeg me af of dit weer een boek is van de zoveelste bekende persoon die zo nodig moest gaan schrijven maar dacht dat als Thomas Acda een roman net zo zou schrijven als dat hij zou zingen of acteren dat het wel goed moest komen. Maar de verwachting was wel hoog…

Waar het verhaal over gaat ? : Een voormalig muzikant brengt een hond (roadie) van New York naar Los Angeles. Op de vlucht voor alles en iedereen hoopt hij zichzelf weer te vinden. Hij was de helft van het beroemdste popduo dat Nederland ooit gekend heeft. Maar na de breuk met zijn collega Bob loopt hij met zijn ziel onder  de arm, en verliest hij zich in drank en drugs. Als een vriendin hem vraagt haar hond naar Los Angels te brengen, is dit de kans op een uitweg. De roadtrip door Amerika wordt een avontuur waarin hij terugblikt op mislukte relaties, het succes en het einde van de samenwerking met Bob, zijn gevecht tegen de kilo’s en het gevecht tegen zichzelf.

Dat belooft dus wat! Vanaf de eerste bladzijde wordt je gepakt door de gezellige schrijfstijl van Acda. Het is net of je samen in de kroeg zit en hij zijn verhaal verteld.

Ook al is het fictie ik zag het verhaal als een speelfilm voor mij met Acda in de hoofdrol, held tegen wil en dank. Het verhaal  zou zeker niet misstaan als een speelfilm maar dan wel met alle bekende figuren die er in voor komen die zichzelf moeten spelen. Uiteraard wil ik niet te veel weggeven over de inhoud dus ga ik niet vertellen wie hij tegen (denkt) te komen op zijn trip.

Er zijn uiteraard wel een paar overeenkomsten (zanger, duo, acteur) maar het is niet te hopen dat hij in het echt ook deze absurde gebeurtenissen heeft moeten doorstaan. Dus de vergelijking houd in dat opzicht snel op en ben je er wel degelijk van bewust dat het verzonnen is. De absurditeit maakt het wel dat je zou hopen dat het echt gebeurd kon zijn, zou het leven stuk minder voorspelbaar maken en maakt het verhaal zeer humoristisch. Met een grote glimlach heb ik het boek in één zucht uitgelezen.

Doordrenkt met humor, beetje spanning, is het geen moment saai en reis en leef je mee met de hoofdfiguur en vind je het eigenlijk spijtig dat hij op zijn plaats van bestemming aankomt.

In samenwerking met uitgeverij Lebowski mag ik een exemplaar van “onderweg met roadie “ door middel van een win-actie weggeven.

Wil jij kans maken op een exemplaar? Laat in een reactie hieronder weten met wie jij een roadtrip zou willen maken ! En volg mij op Facebook, Twitter of Instagram.

Aan het einde van de blogtournee laat ik weten wie de winnaar is van dit geweldige boek !

Meer info op de site van de uitgeverij en de Facebook pagina over het boek:

http://www.lebowskipublishers.nl/boek/Onderweg-met-Roadie-T8943.html

De foto van de cover komt van de site van de uitgeverij

20 Comments

  1. Mooie recensie op Conniesboekkies! Ik zou een roadtrip willen maken met mijn zus. Ze werkt met mensen met een verstandelijke beperking en gaat vaak met een cliënt op pad om deze een gezellige dag te bezorgen. Verder heeft ze een druk gezin en staat altijd voor iedereen klaar. Mijn zus is fan van Thomas Acda en dit boek zou een super leuke verrassing zijn. Via Conniesboekkies zou ik graag een exemplaar van Onderweg met Roadie aan haar geven.

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: Winnen! Debuutroman van Thomas Acda | MirandaLeest - boekenblog

  3. Met wie ik een roadtrip zou willen maken? Moeilijke vraag hoor Connie. Mijn hond is op het moment al veel te oud voor een roadtrip. Dus of je biedt een reisje aan terug in de tijd of de hond is geen optie. 😉 Verder kleine familie… en voor een tijd die een roadtrip in neemt zitten daar niet echt potentiële kandidaten bij. Een relatie heb ik (op het moment) niet… dus kan ook moeilijk zeggen: met mijn vriendin. En mijn toekomstige vriendin ken ik nog niet, dus kan ook nog niet zeggen dat dat een ideale reispartner zal zijn (hopelijk wel natuurlijk). Misschien een goede vriendin, maar de kans is groot dat haar vriend dat geluk wat tegenwerkt. 😛 Oftewel ook geen optie. Ik heb niet echt helden waar ik mee zou willen reizen, vooral omdat ze je dan misschien alleen maar tegen gaan staan… en dat wens je zo’n held niet toe natuurlijk. Dus dan wordt het maar een fictief karakter… maar welke? Misschien Winnie de Pooh… Altijd vrolijk en wel in voor een reisje. Al moet je dan natuurlijk ook Knorretje op sleeptouw nemen… en Konijn, Iejoor, Uil, Kanga en Roo en niet te vergeten teigetje. Wordt dan wel een drukke bedoeling in de wagen.*zucht* Wat ik je al zei: Wat een moeilijke vraag. Misschien moet ik dan gewoon maar alleen gaan… met een goed boek. 😉

    Like

  4. Pingback: -Overzicht recensies- | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s