Augustus update, September planning…

booksaugustus 022 Augustus was een rustig maandje op boeken en bloggebied voor mij… Vakantie, maar ook een drukke periode van weer naar werk en school,afzwaaien met brok in de keel op de ene afdeling en morgen beginnen op een nieuwe afdeling. Oh ja en dan heb ik nog een nek die twee weken zo vast zat dat een boek vast pakken bijna niet lukte en er voor zorgde  dat ik niet veel achter de pc kon kruipen om te bloggen. En voor je het weet is het morgen alweer september…

Ik las in augustus toch nog zo’n 25 titels. Niet alle titels staan op de foto hier boven omdat sommige exemplaren al terug zijn naar de bibliotheek. Eerst mijn cijferlijstje dan maar : #ikleesnederlands 56/40, #boekperweek 135/53 dus dat gaat #drieboekenperweek worden maar dit terzijde.  Voor #zomerlezen las ik 20 titels maar doordat ik niet veel achter pc kon kruipen heb ik van ongeveer de helft een recensie door gegeven aan de site “ik vind lezen leuk”.

booksaugustus 020Op Boekenbijlage zijn 5 recensies geplaatst van mij, twee van deze titels las ik al in juli. “We zijn onszelf niet” een schitterende roman heeft grote indruk op mij gemaakt,  “Het (buiten)gewone leven van Frank Derrick, 81 jaar” las ik met een glimlach op de mond en met het debuut van Sophia Drenth “Bloedwetten” verdween ik in een merkwaardige en spannende wereld van bloedzoekende “gemaakten”, een fantasywereld die nog even doorsudderde toen ik het uit had.

cf bloedwmet sophia drenth

Het eerste weekend van augustus was ik bij de boekpresentatie van “Bloedwetten” van Sophia Drenth. Ook bezocht ik daar de schrijversmarkt en maakte een praatje met Bianca Mastenbroek, Rik Raven, Mark van Dijk en Patty van Delft. Mijzelf voorgenomen om daarna het “boekenaankoopverbod”op te leggen waarvan ik nu volledig kan zeggen dat dat is mislukt… Ik ga jullie ook niet meer lastig vallen met dat voornemen want ik heb geen ruggengraat ( zeer lastig met een zere nek ik weet het) en ik ben gewoon boekverslaafd dus leg ik mij geen dingen meer op die ik niet meer waar kan maken.

booksaugustus 023Op mijn eigen blog verschenen deze maand 12 recensies. Waarbij ik de hype van “het meisje in de trein”niet echt snapte, de verhalenbundel van Tatiana de Rosnay wel leuk voor tussendoor vond maar meer van had verwacht, “Vuurproef “van Bianca Mastenbroek een zeer goede kennismaking met deze schrijfster vond en ik nu echt helemaal fan ben van David Walliams ! Wat een heerlijke kinderboeken schrijft die man ! In het najaar komt er een nieuwe titel van hem uit die ik zeker zal gaan lezen!

Wat gaat september brengen……    booksaugustus 028 heel veel mooie, nieuwe boeken! Ik heb zoals je ziet nog een stapeltje recensie boeken liggen. Ik mocht deze maand  de boeken van Thomas Acda en Carry Slee alvast vooruit lezen. Begin september komen hier blogtours en een blogbom van inclusief win-actie dus hou mijn blog in de gaten !

Verder had ik het geluk dat ik van Michael Reefs biebbende het vierde deel van de biebbende vooruit lezen. Zodra het boek verschijnt volgt mijn recensie. Ook mocht ik van zijn andere boek “het woestijnhotel ” al een stuk lezen. Ook een heerlijk avontuur wat denk ik ook bij de wat oudere kinderen zal aanslaan.

Maar voordat ik echt aan het lezen kan slaan heb ik nog een klein projectje.. Ik heb dit jaar voor mijn verjaardag geen boeken gehad (ja dat kan echt) maar een boekenkast, deze komt als het goed is aanstaande woensdag ( het bouwpakket dus) binnen dus voor die tijd moet ik een hele kamer leeg zien te halen (ik denk meer dan 500 boeken ik zal ze bij het inrichten eens tellen) om ruimte te maken voor deze boekenkast die een wand zal beslaan… Ik zal een fotoverslagje op mijn blog zetten…Gezien de middag al weer voorbij trekt en morgen een lange werkdag is ga ik daar maar snel mee aan de slag: computer uit en met boeken slepen…

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s