ik heb gelezen drägan duma

dragan

Toen ik vorig weekend naar Castlefest ging gingen we ook naar de schrijversmarkt. Daar hebben we ook boeken gehaald waaronder drägan duma. de schrijfster is Patty van Delft en de uitgeverij is Celtica Publishing.

De boeken gaan over een meisje genaamd Jill, haar vader kent ze niet. Haar moeder is op haar twaalfde omgekomen in een auto ongeluk. Zat van het weeshuis gaat ze weg om in het krothuis te wonen met 3 andere tieners. Op haar zestiende verjaardag een draak ziet in het weilandje tegen over haar huis. Omdat ze denkt dat ze droomt gaat ze ernaartoe en ontmoet Jordian, een Drägannymare ( een ridder op een draak ) uit een parallelle wereld genaamd Drägan Duma. In die wereld zijn draken verbonden met mensen om een strijd aan te gaan met Morbiden ( een soort monsters ). Jill blijkt door haar bloedlijn van haar vaders kant voorbestemd te zijn om opgeleid te worden tot Drägannymare. Ze krijgt maar een paar dagen om te beslissen of ze dat wil.

Deel 2 gaat daar op verder. En als er ook een verrader tussen haar vrienden zit moet ze nog meer oppassen…

Deel 3 komt pas volgend jaar ( Jammer!! )

Ik vond de boeken heel leuk en als je eenmaal begonnen bent wil je gewoon doorlezen. Ze lezen heel snel en ik had ze binnen een paar dagen al uit… Alles is snel en makkelijk te begrijpen. En dat de draken via telepathie met de mensen praten vind ik een leuk idee. Ik verheug me nu al op deel 3!!!

2 Comments

  1. Pingback: Overzicht berichten | conniesboekkies

  2. Pingback: “Drägan Duma : een onbreekbare band” Patty van Delft | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s