Blogger-vriendenboek van Zwartraafje

zwartraafje‘Mede-blogger “Zwartraafje” heeft een heel  leuk blog en is daar het initiatief gestart voor een bloggers-vriendenboekje. Het leek mij erg leuk om mee te doen en ik kreeg van haar een vragenlijst om in te vullen. De vragen liepen uit een van “wat is je favoriete boek tot hoeveel boeken staan er in je kast” erg leuk om te beantwoorden (al viel het kiezen soms niet mee) en terug te lezen…

Het volledige interview lees je hier:

Blogger-vriendenboek #6

it's me Ter aanvulling…  het boek wat ik wel zou willen lezen/aanschaffen had ik beantwoord met “dwaaleiland” één van de vele van mijn lijstje. Het boek heb ik inmiddels aangeschaft en gelezen. Een dezer dagen zie je mijn recensie. En tipje van de sluier: ik had er meer van verwacht…..

De boekenkast is nog niet gearriveerd. Wel druk bezig met uitzoeken van mijn boekenberg.. Nu nog iemand vinden die de kast in elkaar kan zetten zodat ik hem kan bestellen… Ach we wonen hier al een aantal jaren zonder “mijn kast” dus kan er nog wel paar weken bij…. Mijn boeken nog niet geteld. Maar de nog-te-lezen- stapel is het afgelopen vakantieweekje met 13 titels gezakt.. Nog twee vrije weken te gaan…

Hier volgt een stukje van het interview op blog van Zwartraafje

Verzamel je (naast boeken) iets?
Mijn dochter is uilengek en dat is besmettelijk. Ze begon met verzamelen van uiltjes en ik doe vrolijk mee, met het excuus dat het voor haar is.. .Ondertussen loop het een beetje uit de hand ( uilendekbed, uilentas, uilenportmonee, uilenbekers, uilenglazen, uilenshirt , uilhorloge, #uilengek)

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Dat zal ongetwijfeld een kinderboek zijn. Ik twijfel of “ik heb geen naam “ van Miep Diekman er eerder was dan “ kruistocht in spijkerbroek” van Thea Beckman . Uiteraard heb ik beide meerdere malen gelezen. Ik vind het leuk dat mijn dochter (12) die nu ook leest en kan waarderen. Uiteraard heb ik ook nog wat prentenboeken uit die periode bewaard. Toen zat de boekverslaving er denk al in.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Ja. Ik had de “hondeneters”gekocht vorig jaar. Ik had er veel goede recensies van gehoord maar het kan me niet boeien. Ik heb het al een aantal maal weggegelegd en ooit zal ik het wel uitlezen. Verder heb ik ook wel paar thrillers die ik wel heb gelezen maar waarvan ik dacht “is dit alles? “

Luister je naar audio-boeken?
Nee. Bijna nooit. Toen mijn dochter kleiner was hadden we wat luisterboeken, met name voor onderweg, en die van de Griezelbus, voorgelezen door Eric van Muizewinkel vond ik heel leuk. Maar ik heb er geen geduld voor. Ze gaan mij te langzaam en soms vind ik de stemmen niet prettig.

Heb je een favoriet genre?
Een echt goede thriller, Young adult en jeugdboeken en verder waargebeurde verhalen of verhalen die gerelateerd zijn aan mijn werk in de zorg. Wederom kan ik weer niet kiezen voor één genre…

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Fysiek! Niets zo prettig om het op te pakken, om te draaien, neer te leggen, weer op te pakken, door te bladeren, te ruiken… Voor recensies krijg ik wel eens een e-book maar ik heb geen e-reader en lezen op pc vind ik ook niet prettig..

Lees de rest op haar site !

Blogger-vriendenboek #6

Bedankt Zwartraafje voor dit leuke initiatief!

De afbeelding komt van haar site die zeker een bezoekje waard is…

http://www.zwartraafje.be/

2 Comments

  1. Wat leuk dat je het Blogger Vriendenboek hier in de spotlight zet. Wel jammer dat Dwaaleiland niet helemaal aan je verwachtingen kon voldoen. Ik hoop dat je niet te lang meer op je boekenkast moet wachten. Het is nu eenmaal zo leuk om ze allemaal hun eigen plekje te kunnen geven. Laat je achteraf een foto zien van je nieuwe boekenkast?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s