“de Vuurdraken” Anne West

Vuurdraken9789026131929 /2006

uitgeverij de Fontein. Omslagillustratie Wim Euverman.

Inhoud:De zestienjarige Andra overleefd als enige van haar dorp een aanval van ‘de vuurdraken’. Haar ouders, zusje en verloofde verliest ze hierbij. Zelf wordt ze gered door de beruchte struikrover Aylen de zwerver. Aylen reist in het gezelschap van Maeven de piraat en Penker, de laatste van de landdraken.  Als ze hoort dat Aylen op de ondergang van de vuurdraken uit is wil ze met hem mee. Zij wil ook wraak. Als Aylen haar mee neemt komt ze tot de ontdekking dat hij niet is wie hij zegt te zijn. Door zijn verleden kan hij onmogelijk de vuurdraken verslaan en blijkt Andra een heel belangrijker rol te moeten spelen in de geschiedenis van de Grote Draken.

De schrijfster wilde eerst een vierdelige-serie maken maar heeft het terug kunnen brengen tot  één verhaal, op verzoek van de uitgeverij. Het is een heel sterk en spannend verhaal geworden.

Elk hoofdstuk begint met een klein stukje uit de “Heilige Alchion”, het boek der Grote draken. Het verteld een stukje geschiedenis en/of uitleg over bepaalde personen, zaken in het verhaal. Een goede opzet zodat je nergens tegen aan kunt lopen daar er die uitleg is. De karakters hebben mooie fantasievolle namen en naast de draken zijn er ook de elfen, tovenaars en trollen die voorbij komen zodat het geheel een wonderlijke vertelling wordt die boeiend is verteld. Geen overbodige moeilijke termen of woorden maar gewoon prettig leesbaar!

In een fantasy vertelling heb je het niet over een “roadtrip” maar dat is deze quest wel. Op zoek naar het boek der Grote Draken en de staf en uiteindelijk de vuurdraken om ze te verslaan. Iedere reiziger met zijn eigen redenen om mee te gaan. Een wonderlijke reis met wonderlijke figuren.
Afbeelding van de cover komt van de site van de schrijfster

1 Comment

  1. Pingback: “hart van de ijsworm” Anne West | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s