“Het mysterie van de fluitende grotten” Helen Moss

fluitende grotten9789020673111  uitgeverij Kluitman

“Het mysterie van de fluitende grotten” is het eerste deel van de serie ‘avontureneiland’ van Helen Moss.

Inhoud: Scott en Jack Carter logeren in de zomervakantie bij hun tante op het eilandje Castle Key. Het is er superklein en ontzettend saai! Totdat ze Emily en haar hondje Drift ontmoeten. Als er mysterieuze dingen gebeuren op het eiland gaan de broers en speurneus Emily op onderzoek uit.
Emily neemt Scott en Jack mee naar de Fluitende Grotten. Ze gaan de zee op om naar de beroemde grotten te luisteren, maar daar aangekomen blijft het angstvallig stil… Dat is vreemd, want volgens een oude legende zijn de grotten alleen stil als het kasteel overvallen wordt.
Emily en de broers proberen het mysterie te verklaren. Maar als er dan ook nog historische schatten verdwijnen uit het kasteelmuseum, komt de legende ineens wel erg dichtbij. Wie is de dader en waar zijn de schatten gebleven? Scott, Jack en Emily zijn vastbesloten om dit mysterie tot op de bodem uit te zoeken.

Het boek heeft een hardcover met een vrolijke uitstraling. Als je het boek openslaat zie je een plattegrond van het eiland in de vorm van een oude landkaart inclusief de piratenbaai, vuurtoren en scheepswrak dus dat ruikt al naar avontuur. Het is jammer dat er verder geen illustraties meer in het verhaal zitten. Boven elk hoofdstuk staat een silhouet van een van de figuren die in dat stukje zitten en verder geen tekeningen meer.

Het verhaal is misschien niet al te origineel en doet sterk denken aan de boeken van “de vijf’ van Enid Blyton maar is toch een prettig boek om te lezen. Het moet even op gang komen, net als de jongens die het eiland maar saai vinden en die het uiteindelijk toch naar hun zin krijgen in de loop van het verhaal , moest ik ook even in het verhaal komen. Maar na een paar hoofdstukjes, als je met iedereen hebt kennis gemaakt en ze op speurtocht uit gaan gaat het verhaal ook meer leven, het wordt spannend en er zijn een paar grote ontdekkingen die gedaan worden door de jonge speurneuzen. Zo beleven ze toch het avontuur wat ieder kind wel zou willen beleven in de vakantie.

De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij.

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s