“De wildlingen, boek 1 de kraaienfluisteraar ” Jacob Grey

kraaienfluisteraar9789048821884 /2015

Moon uitgeverij, vertaling Lia Belt.

Er is weinig bekend over de mysterieuze Jacob Grey. Men zegt dat hij in een grote stad in de Verenigde Staten woont, waar hij ’s nachts over straat zwerft terwijl hij zijn wonderbaarlijke verhalen verzint. Hij heeft een grote liefde voor dieren en praat ook tegen kraaien, maar niemand weet of hij hen echt kan verstaan… aldus de informatie op de site van de uitgeverij.

“De kraaienfluisteraar” is het eerste deel van de fantasy-trilogie “de wildlingen”.

Achterflap: Blackstone was ooit een bloeiende metropool. Maar dat was vóór de Duistere Zomer, een golf van misdaad en geweld onder leiding van de beruchte Spinnende Man, die de stad had overspoeld. Nu, acht jaar later, laat de Spinnende Man opnieuw van zich horen, en een jongen genaamd Kra staat op het punt in zijn weg gevangen te worden. Kra heeft zich nooit verwonderd over zijn vermogen om met kraaien te communiceren. Maar wanneer er een nieuwe Duistere Zomer dreigt, ontdekt Kra de verborgen wereld van de wildlingen in Blackstone. Mensen die met dieren kunnen praten en ze kunnen beheersen. Kra blijkt een van hen te zijn  en om zijn stad te redden, moet hij snel leren omgaan met zijn gaven waarvan hij nooit had vermoed dat hij ze had en moet hij zich voorbereiden op zijn strijd tegen een onvoorstelbare Duisternis.

De 13-jarige Kra woont al zo lang hij zich kan herinneren in een boomhut met als enig gezelschap kraaien, waarmee hij heeft leren praten. Bij een toevallige ontmoeting met Lydisaen haar vader, die in een huis vlak bij Kra’s boomhut wonen, redt Kra hen van een groep angstaanjagende criminelen met bijzondere, dierlijke eigenschappen. Misschien is Kra niet de enige die met dieren kan praten? De ontmoeting vormt het beginpunt van Kra’s zinderende zoektocht naar zijn eigen achtergrond en naar de waarheid achter de dood van zijn ouders.

Aangetrokken door de mooie illustratie op de kaft die ik meerdere malen op sociale media voorbij zag komen moest ik deze toch echt aanschaffen toen ik hem zag liggen bij de boekhandel. Zo zie je een mooie kaft is soms van doorslaggevende factor.

In twintig genummerde niet al te lange hoofdstukken wordt het verhaal van Kra en zijn strijd tegen de Spinnende Man en zijn handlangers verteld. Het verhaal is spannend en gaandeweg leer je Kra beter kennen en gelijk met Kra leren we de wildlingen kennen en waar ze toe in staat zijn. Elke wildling geeft zijn kracht door aan zijn nakomeling en ieder heeft zijn eigen dier waar hij of zij mee in verbinding staat. Dit wordt goed uitgelegd en doordat de schrijver zo goed verteld zie je de personages gewoon voor je op papier.Het verhaal heeft spanning, fantasy en soms een beetje gruwel er in (zeker als spinnen of kakkerlakken je de kriebels geven). Er wordt hard gestreden en ook hier en daar een moord gepleegt.  Het verhaal is  daarom soms naar mijn idee iets te spannend om het als een kinderboek voor 10plus aan te duiden maar ieder kind is anders en het ene kind van 10 zou het misschien wel kunnen handelen en de ander niet. Ik zou het zelf als 12plus boek aan willen raden.

Ook al is het verhaal het eerste deel en is het een open einde waarbij je zo in deel twee kunt stappen is dit verhaal wel netjes afgesloten, je blijft niet met vragen zitten, wat ik zelf wel zo prettig vind.

Een heerlijke aanrader voor elke tiener die ook graag Potter, Toverland (ook geweldig heb je die al gelezen? ) en de boeken van Grimm Collective leest!  Hoop dat het tweede deel snel verschijnt !

De foto van de omslag komt van de site van Moon Uitgevers.

Ik las dit boek tijdens de #OHMYBOOKATHON

Advertenties

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s