“Zin, mijn maand met Q” Jackie van Laren

zin boekerij9789022573730 / 2015

Uitgeverij de Boekerij

Jackie van Laren (1968) heeft twee grote passies in haar leven: muziek en verhalen schrijven. Het is dus niet zo gek dat deze gecombineerd worden in de Q-serie, haar debuut als schrijfster.

Achterflap: Iedereen kent de schathemelrijke, razend aantrekkelijke Wessel Quist, bijnaam Q.Hij is een wereldberoemde trance-dj, producer, en de oprichter van het Moonbeam-event, een internationaal openlucht dance-event bij volle maan waar alles en iedereen in zilver gehuld is.  En ondanks zijn overvolle agenda slaagt Q er ook nog in er een woest liefdesleven op na te houden: hij is een beruchte player met een onnavolgbare seksdrive.Nina de Wit solliciteert bij Q Productions op de vacature van personal assistent voor Q. Ze wil na haar hippieachtige, grenzeloze opvoeding niets liever dan een burgelijke baan, huis en man. Maar Q, gedreven door iets uit zijn verleden, is allesbehalve burgerlijk .

Als Nina (eigenlijk Nierika-Namsté) gesolliciteerd heeft en wordt aangenomen spreken ze een proeftijd af van 30 dagen. Het verhaal beslaat (zoals je las in de ondertitel) deze 30 dagen. Elke hoofdstuk is genummerd met de desbetreffende dag van deze proefperiode en we volgen Nina op de voet. Het leventje met Q is razendsnel en zo is ook deze leeservaring. De schrijfstijl is vlot, soms grof en rauw en to the point. Je raast door het verhaal heen.

Ook al wil Nina niets met players van doen te hebben, ze heeft zelfs een Gevarenlijst waarop foute mannen komen te staan, valt ze als een blok voor Q. Het boek heeft alles in huis voor een zinderende chicklit vol met sex, liefde en de nodige spanning, niet alleen tussen de hoofdpersonen maar ook als er wat gebeurt bij het event wat ze organiseren.

Zo vlug als je in het leven van Q en Nina stapt ben je er ook weer uit want die maand was zo voorbij. Gelukkig hoeven we niet lang te wachten op het vervolg. Dit jaar nog moeten de delen Lief en Ziel uit komen. We zijn benieuwd!

Met dank aan uitgeverij de Boekerij voor het beschikbaar stellen van dit recensie exemplaar

De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij.

6 Comments

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

  2. Pingback: “opstaan ” Jackie van Laren | conniesboekkies

  3. Pingback: “Duingras” Jackie van Laren | conniesboekkies

  4. Pingback: ” Stormwind” Jackie van Laren | conniesboekkies

  5. Pingback: The Friday Five: zomerlezen… | conniesboekkies

  6. Pingback: ” tegenstroom” Jackie van Laren | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s