“Silvester een bizarre verhuizing” Willeke Brouwer

silvester uitgeverij kok9789026621154 /2015

Uitgeverij Callenbach

Willeke Brouwer is illustrator en schrijver. Ze heeft er zo’n 80 boeken geïllustreerd en 4 geschreven voor verschillende uitgevers. In deze Graphic Novel wil ze de verschillen laten zien tussen kinderen in de stad en het platteland.

Inhoud:Silvester woont met zijn ouders en zusje in de stad Burgerdam. Zijn ouders besluiten te verhuizen naar het dorpje Ijsselbroek. Silvester is het daar helemaal niet mee eens en bedenkt samen met zijn vrienden een plan om de verhuizing tegen te houden.

“Mijn ouders zijn gek geworden. Meestal zijn ze best normaal. Voor ouders dan. “

De toon is gezet. Op een heerlijke, komische en luchtige manier verteld Willeke Brouwer over hoe de familie gaat verhuizen naar het platteland. Hoe Silvester, op school ook wel Sulvester genoemd, alles op alles zet om niet te gaan verhuizen. Uiteraard hebben ouders het toch wel voor het zeggen en dan gaat hij zijn best doen om het niet leuk te vinden en niet te wennen in IJsselbroek.

De illustraties passen goed bij het verhaal. Verhouding met tekst en illustraties is ongeveer 50 om 50 procent. Lay out is goed gekozen, net als lettertype. Echt een zoals je van een Graphic Novel kunt verwachten.

De meeste populaire boeken uit dit genre zijn overgewaaid uit de Verenigde Staten en spelen zich vooral af op de Highschool. Het Amerikaanse schoolsysteem is zeer anders dan hier en ook al zullen kinderen zich herkennen in gedrag en situaties het is toch anders dan hier. Daarom is dit verhaal van Silvester ook zeker de moeite waard omdat het zo Hollands is zoals het maar kan. Inclusief de vooroordelen van de stedelingen naar het platteland en andersom. En vol met Hollandse humor.. !

Afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s