“Zomerzon” Tialda Hoogeveen

zomerlezen zomerzon9789050113267 /2010

Uitgeverij KNVV is gespecialiseerd in publicaties over natuur en landschap. Dit boekje maakt deel uit een vierdelige serie waarin elk deel een seizoen wordt bekeken.

In dit boekje wat rijk is aan heel mooie illustraties van Irene Goede verteld Tialda Hoogeveen over dieren die gek zijn op de zon.  Er wordt over zes dieren verteld met daarnaast wat weetjes over andere dieren uit die dierengroep. (vogels, zoogdieren, insecten, reptielen, zeedieren, vlinders). De tekst is duidelijk en goed te begrijpen.  Bij elk  dieren zijn wat feitjes, weetjes en een leuke doe-opdracht. Over onder andere  hoe je een zonnewijzer maakt, een herbarium begint,kleuren vangt en vuur maakt .

Je leest en leert dus niet alleen allerlei dingen over bijvoorbeeld de zandhagedis en de oorkwal ( die trouwens hartstikke doof is) maar je kan ook leuke dingen doen , lekker bezig zijn en genieten van de leuke en mooie illustraties.

Een leuk boekje voor jongens en meisjes vanaf de middenbouw van de basisschool, ongeveer 8-10 jaar en die graag wat willen weten over de zonaanbidders in het dierenrijk.

Dit was het eerste boek wat ik gelezen heb voor de ‘uitdaging’ Zomerlezen! Ik heb mijn recensie op de site van “ik vind lezen leuk “gezet.

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s