“de negen cirkels “Terrence Lauerhohn”

negencirkels9789490767785 /2014

Uitgeverij Zilverbron

Terrence Lauerhohn (1960) begon op 51-jarige leeftijd te schrijven. In 2011 kwam zijn korte science fiction roman “Noptula” uit en hij schreef korte verhalen die in magazines en bundels zijn verschenen.Hij wilde graag een uitzonderlijke roman schrijven. In 2014 verscheen “ de negen cirkels”.Deze is zeker uitzonderlijk te noemen. Voor deze dark fantasy-roman heeft Lauerhohn zich laten inspireren door Inferno van Dante Alighieri en de gravures van Gustave Doré.

De negen cirkels gaat over een vriendschap tussen Jack en de demon Xahubub en speelt zich af in de negen cirkels van de hel.

Inhoud:  Jack ontwaakt in de hel. De demon Xahubub moet hem naar de negende cirkel begeleiden, waar Jack zijn straf zal ondergaan. De hel blijkt een krankzinnige plaats met in iedere cirkel straffen, absurde wezens en onvoorstelbare obstakels. Een van de terugkerende obstakels is de beruchte Pakmandoolhof, die de grens vormt tussen alle cirkels onderling. De tocht wordt voor Xahubub niet allen erg lastig door Jacks voortdurende ontsnappingspogingen, maar ook door de vrouw van de demon, Ishtra, met wie hij een echtelijke ruzie uitvecht. Zij heeft Lucifer verleid en heeft de ware macht in de hel. Haar leger bestaat uit nachtstrijders, wezens ouder dan de hel. Haar opperbevelhebber is de waanzinnige kolonel Ismraham, die zelf een duister mysterie is. Tussen Jack en Xahubub ontstaat een wankele vriendschap die eigenlijk door geen van beiden is gewild.

Een bizar verhaal over vriendschap, vijandschap, trouw en wantrouw, onbegrip gevuld met gruwel en absurde wezens en situaties maar ook met de nodige dosis humor. ..

Het voorwoord in het boek is een citaat uit “Inferno” van Dante Alighieri (1265-1325). Vervolgens beslaat het boek 13 hoofdstukken en een epiloog.

Ik moest even inkomen mede door de absurde namen en voorstellingen die geschetst worden. Maar eenmaal op gang wilde ik graag meereizen met Jack en zijn demon.Lauerhohn weet tot in detail wezens te omschrijven maar er is genoeg ruimte om met je eigen fantasie hier het beeld bij te vormen. De meest vreemde wezen komen langs. Van een gefrustreerde clown, een mensetende teddybeer, mislukte draken en andere mutanten. Dit alles in een nog vreemder decor.

Meestal lees ik meerdere  boeken tegelijkertijd, voor elke bui een boek is mijn motto, maar bij dit verhaal nam ik niet eens de moeite om een ander boek op te pakken.Bizar is denk het overkoepelende trefwoord voor mij  met betrekking tot dit boek

Door de humor en het sarcasme is dit een heel bizar en apart verhaal om te lezen.
Voor liefhebbers van “dark-fantasy” of “horror met humor” een prettig boek om even de dagelijkse wereld te ontvluchten.

 

Door de benefietveiling voor het boek “bloedwetten”van Sophia Drenth kwam ik in bezit van dit gesigneerde exemplaar van ‘de negen cirkels’

 

 

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s