“Het leven van een loser: Flutvakantie” Jeff Kinney

loser flutvakantieisbn 9789026138409 /2015

Jeff Kinney  uitgeverij de Fontein  vertaling Hanneke Majoor

Jeff Kinney stond met de boeken van de Loser-serie op nummer 1 van de New York Times-bestsellerlijst en won vier de Kids Choise Award van Nickelodeon. Times Magazine heeft Kinney uitgeroepen tot een van de honderd invloedrijkste mensen ter wereld.

Achterflap: Bram Botermans vindt zichzelf perfect! Maar jij en ik weten wel beter: Bram zal altijd een sukkel blijven. Zomervakantie: de familie Botermans gaat op reis. Gezellig. Maar na een veelbelovende start gaat er al snel van alles mis. Een onverwachte cursus Spaans, smerige hotelkamers, een stinkvoetenwedstrijd met een biggetje als hoofdprijs… Misverstanden stapelen zich op en het wordt weer een flinke chaos. Wat een heerlijke vakantie had moeten worden, verandert in een ramp die Bram nooit zal vergeten…

Een nieuwe passage uit het leven van Bram Botermans. Het verbaasde mij bij het vorige deel al dat Kinney het weer voor elkaar gekregen had een origineel verhaal te brengen zonder in herhalingen te vervallen. En wederom is dit weer gelukt!  Hij heeft er goed aan gedaan om in dit deel voor een andere omgeving te zorgen zodat er weer een wereld van mogelijkheden kan plaats vinden. Tijdens de hilarische roadtrip van de familie Botermans loopt er weer van alles in de soep en dat is nu eenmaal heerlijk om te lezen.

De lay-out is weer identiek aan zijn vorige boeken en dat is ook logisch. Die succesformule die werkt en spreekt de lezers aan dus die moet je ook niet willen veranderen. Een ‘geschreven’letter, heel veel cartoons die het verhaal goed ondersteunen. Zonder de cartoons zou het immers lang niet zo grappig zijn.

Kortom Bram Botermans is dan wel niet zo perfect als hij zou willen maar qua Graphic Novel staat de loser-serie nog steeds op de eerste plaats!

Femke (12): De verhalen van een loser vind ik leuk al heb ik ze wel heel snel uit. Ze spelen meestal op een (Amerikaanse) school af maar nu gaan ze op reis en maken heel veel mee. Ze lezen heel snel ook vanwege de vele tekeningen. Die ik erg goed vind!  De Flutvakantie vind ik het beste loser-boek wat ik tot nu toe gelezen heb ( en ik heb ze allemaal gelezen). Ik moest hardop lachen om de grappen en tekeningen! Er staat wel een klein foutje op de achterkant: de prijs van de stinkvoetenwedstrijd zou een biggetje zijn, dat is het niet, maar er is wel een biggetje, en een wedstrijd en nog veel veel meer ! Maar dat moet je zelf maar lezen !

De afbeelding van de kaft komt van de site van de uitgeverij. Wij willen uitgeverij de Fontein bedanken voor dit recensie exemplaar

Advertenties

2 Comments

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s