“De vreselijke twee” Jory John&Mac Barnett

vreselijke tweeisbn 9789000343874 /2015

Geschreven door Jory John & Mac Barnett. Illustraties van Kevin Cornell Uitgeverij Van Holkema&Warendorf

Inhoud: Iedereen kent Mick Mulder. Hij kan namelijk iets wat niemand anders kan: de meest onverwachte, bizarre grappen verzinnen. Zijn geheime grappenboek staat er vol mee: de Spookgrap, Operatie Kledderhuiswerk. Hij is de allerbeste grappenmaker die ooit op zijn school heeft rondgelopen. Na zijn verhuizing naar Dutjebroek (waar niets, maar dan ook helemaal niets te beleven valt, tenzij je van koeien houdt) weet hij dus al wat hij op zijn nieuwe school zal worden: meestergrappenmaker. Helaas stuit hij meteen op een piepklein probleempje. Dutjesbroek College voor Alles en Nog Wat hééft al een grappenmaker en een goeie ook..

38 korte hoofdstukken, verschillende lettertypes en komische illustraties die het verhaal nog grappiger maken, kortom alle ingrediënten voor een Graphic Novel zijn aanwezig. Ik had mijn bedenkingen bij de kaft en titel maar éénmaal open geslagen was ik verkocht. De humor springt van de bladzijde af en de illustraties zijn ook gewoon weg goed ! Er zit meer verhaal ( en meer tekst) in dan de gemiddeld Graphic Novel en dat vind ik zelf wel wat prettiger. Er is ook gekozen van een gewone typeletter, wel in verschillende diktes, wat ook prettiger leest. De illustraties passen goed bij de teksten en zijn veelvuldig, maar niet overdadig aanwezig. Kortom een boek wat goed in elkaar zit en ook nog een komisch verhaal verteld.

Liefhebbers van “leven van een loser’ zullen dit boek ook zeer waarderen en ik denk dat “de loser” een gedegen concurrentie heeft verkregen met dit boek.

De afbeelding van de kaft komt van de site van de uitgeverij

Advertenties

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s