“grijs gebied ‘ Marion Pauw

grijsgebied9789059652828 /2015

aangeboden door de boekverkoper ter gelegenheid van Juni-maand van het spannende boek 2015. UItgegeven door CPNB

Marion Pauw debuteerde in 2005 met Villa Serena. Haar definitieve doorbraak bereikte zij met Daglicht ( 2008), waarmee ze de Gouden Strop won. Daarna schreef ze de succesvolle boeken Zondaarskind, Jetset, De Wilden en Hemelen.

Genoten van De Wilden en het boek Hemelen nog op het nachtkastje was ik beniewd naar dit boekje van Marion Pauw. Cadeautjes zijn altijd leuk en een spannende boeken maand is des te meer reden om de boekwinkel in te lopen.

Grijs gebied vertelt het verhaal over de jacht op de dader van een gruwelijk misdrijf: Naomi fietst door nachtelijk Amsterdam naar huis wanneer ze onder een viaduct van achteren wordt vastgegrepen. De dader, een man met ijzingwekkend lichte ogen, randt haar op een verschrikkelijke en gewelddadige manier aan. Er is één getuige, een man, die vanaf zijn balkon toekijkt.

Verwacht  geen spannende thriller maar een prettig leesbaar verhaal. Het doet me een beetje denken aan een aflevering van de Cock ( met C-O-C-K), Eenvoudige insteek met onwaarschijnlijke actie van de getuige die wel heel vreemd in actie komt en dan ook nog een autist mee sleept.  Mooi gevonden vond ik wel de proloog, mooi omschreven, je ziet het voor je ( geen spoiler alert lees het zelf maar) en de schrijfster heeft zeker oog voor detail gehad.

Een lekker leesbaar boekje waarbij ik nu niet echt van spanning op het puntje van mijn stoel ging zitten maar voor een uurtje ( of iets langer voor als je niet zo snel leest als dat ik doe) leesplezier zeker de moeite wel waard.

Advertenties

1 Comment

  1. Pingback: -Overzicht recensies- | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s