“Hap” Carl Hiaasen

hap twee 9789047705512 /2015

Carl Hiaasen uitgeverij Lemniscaat vertaald door Tjalling Bos

Carl Hiaasen ( 1953) heeft met dit verhaal weer een geweldig leuk jeugdboek geschreven. Na het lezen van Uil kon ik deze titel niet weerstaan. De kaft spreekt boekdelen. De voorzijde de kop van een krokodil en de zijkant zijn zwart /witte zigzag tanden… Klaar voor een HAP!

Inhoud: Mickey Cray, de vader van Wahoo, is wrangler, dierenworstelaar. Als hij wordt ingehuurd door een reality-survivalprogramma, gaat Wahoo mee om een oogje in het zeil te houden. En dat blijkt ook wel nodig…  Derek Badger, de presentator van het programma, wil namelijk perse echte wilde dieren gebruiken voor zijn stunts, maar heeft geen flauw idee welke gevaren er schuilen in de moerassen van de Everglades. Dus moet Mickey hem keer op keer redden : als Badger boven op een krokodil springt, wordt hij aangevallen door een waterslang en een vleermuis zijn tong afbijt. Tot overmaat van ramp verdwijnt de presentator vervolgens in de wildernis en moeten ze hem gaan zoeken. Onderweg sluit een meisje zich aan bij dit gezelschap dat op de vlucht blijkt te zijn voor haar gestoorde , gewapende vader en dan is de chaos compleet.

In 26 korte hoofdstukken en een epiloog verteld Hiaasen in duidelijk taalgebruik het verhaal van Wahoo en zijn avontuur. Het leest lekker vlot en er gebeurd heel veel wat kinderen zeker zal aanspreken. Er is geen saai moment in het verhaal te vinden. Wat ook logisch is daar er zoveel excentrieke figuren de revue passeren en er zoveel wordt beleeft.  Het verhaal is af en toe ronduit absurd en zit vol humor. Toch zit er ook nog een heel zielig en serieus stuk in het verhaal als blijkt waarom het meisje op de vlucht is voor haar vader en is het best spannend hoe dat afloopt. Maar door de luchtige schrijfstijl en en de snelheid van het verhaal maakt dat het verhaal niet zwaar of moeilijk. Voor iedereen die houdt van actie, avontuur en humor zeker een heerlijk boek om te lezen. En wie wil er nu niet zo’n mooi vormgegeven boek in de kast ? In plaats van een krokodil onder je bed nu een krokodil op je boekenplank !

 

 

Advertenties

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s