“Zac&Mia” A.J.Bates

zac en miaisbn 9789020679724 / 2014

A. J. Bates   uitgeverij BlossomBooks

Achterflap: De laatste persoon die Zac had verwacht in de kamer naast die van hem, is een meisje zoals Mia: boos, snel op haar teentjes getrapt en met een twijfelachtige muzieksmaak. In de echte wereld zou hij nooit bevriend met haar (willen) raken. Maar in het ziekenhuis gelden andere regels, en wat begint met kloppen op de muur, leidt naar een briefje – en ten slotte een vriendschap die ze allebei niet aan hadden zien komen.Je hebt moed nodig in het ziekenhuis: en een ander soort moed dan in de gewone wereld. In één van deze werelden heeft Zac Mia nodig. En in de andere wereld heeft Mia Zac nodig. Of misschien hebben ze elkaar allebei nodig, altijd.

Dit boek lag al een tijdje op mijn “nog-te-lezen-stapel” en eindelijk tijdens de BlossomBooks- readathon heb ik het gelezen en in één zucht uitgelezen!

Aan de hand van zo’n 40 korte hoofdstukken met wisselend perspectief tussen Zac & Mia wordt het verhaal verteld van hun personen,ziekte, strijd en vriendschap. Het afstoten en toelaten van die vriendschap, het houden van en er zijn.

De woordkeuze, de korte en bondige zinnen, het prettige lettertype en de snelheid van het verhaal maken het tot een lekker vlot leesbare young adult roman.Het verhaal zelf heeft een zuivere rauwheid vol met emoties, pijn, verdriet maar ook van liefde en houden van. Ik heb vanaf de eerste tot de laatste pagina geboeid gelezen en met Zac & Mia meegeleefd.

Als je genoten hebt van “een weeffout in onze sterren”is dit zeker een titel die op je leeslijstje moet staan !

Advertenties

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s