“Vergeet het maar ” Hetty Luiten

vergeet het maarisbn 9789401904711 /2015

Uitgeverij Zomer& Keuning

Hetty Luyten ( 1950- 2013) schreef veel artikelen voor weekbladen en romantische en spannende romans. Haar oeuvre leeft voort en wordt nog steeds uitgeven.

Het verhaal gaat over Saskia en haar vriendinnen Irene en Marleen die zich verheugen op een weekendje uit. Ze doen mee aan een kaarttoernooi voor alleenstaanden in hotel “Vergeet het maar” ergens in afgelegen landschap. Wat een leuk weekend had moeten worden, loopt uit op een drama. Alle aanwezigen worden slachtoffer van diefstal. Terwijl Irene meer oog heeft voor de vrijgezelle manen, gaat Saskia op speurtocht. De dader moet immers een van de aanwezigen zijn.

Op de achterzijde staat vermeldt dat het boek een romantisch misdaadverhaal is terwijl de foto en tekst op de voorzijde meer het idee geven dat het om een gezellige chicklit gaat. Als je op de eerste indruk af gaat wordt je een beetje op het verkeerde been gezet en moet je even inkomen in het verhaal. Later in het verhaal blijkt ook dat de foto op de voorzijde niet op de hoofdfiguur kan slaan omdat de omschrijving van de personage niet strookt met de afbeelding op de foto.Ik heb zelf altijd het probleem dat ik niet zo over dit soort kleine  details heen kan lezen terwijl het eigenlijk voor het verhaal verder niet van belang is.

In 18 korte hoofdstukken met een prettig lettertype ga je met de drie dames mee naar het hotel voor een klaverjasweekend. Het blijkt dat de vriendinnen elkaar toch niet zo goed kennen want al snel blijkt één van de drie niet eens het kaartspel te kunnen spelen maar dit terzijde. Al lezend vond ik het toch jammer dat juist dit soort kleine details naar voren kwamen en mij een beetje begonnen te storen tijdens het lezen.

Het geheel kwam ook een beetje oubollig over bij me. Misschien kwam dat ook wel door de omgeving waarin het zich af speelde. Het geheel deed me een beetje denken aan een aflevering van Jessica Fletcher . Geen spannend misdaadverhaal maar meer gezellig samen detective spelen.  Er is wel een misdaad gepleegd maar het is allemaal niet zo erg is het gevoel wat ik er bij krijg. De misdaad komt niet als hoofdonderwerp naar voren, logisch het is geen thriller maar een romantisch verhaal en dat is zeker gelukt.

De personages worden goed neergezet met hier juist wel oog voor details. De uiteindelijke ontmaskering van de dader was aardig gevonden en het daadwerkelijke einde was verrassend.

Liefhebbers van streekromans en romantische verhalen  die wel wat spannende elementen in een verhaal zoeken is zullen zich zeker kunnen vinden in dit verhaal en van een paar uurtjes heerlijk leesplezier worden bedient.

Ik dank uitgeverij Zomer& Keuning voor dit leesexemplaar.

De foto van de kaft is afkomstig van de site van Zomer & Keuning

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s