“de vergeetclub” Tosca Niterink

vergeetclub isbn 9789057596667 /2014

Tosca Niterink Uitgeverij Podium

Tosca Niterink (1960) is actrice, documentairemaker en schrijfster.In dit boek verteld ze over haar dementerende moeder die samen met acht andere dames op leeftijd leven op een afdeling “kleinschalig wonen” achter een cijferslot, voor hun eigen veiligheid…

Verdeeld in vier delen, elke de naam van een seizoen dragend, verteld Tosca Niterink in 33 korte verhaaltjes, allen voorzien van een pakkende titel, over het leven van haar moeder op de afdeling “kleinschalig wonen”. Over haar schuldgevoel, haar angst, de aftakeling van haar moeder, de veranderingen in het gedrag van haar moeder, maar ook de mooie,verdrietige en grappige momenten die daar gedeeld worden met medebewoners, personeel en familie.

“Heb je werk? Ja, mam, ik schrijf tegenwoordig. Wat dan? Kijk, dit is mijn boek. Heb ik geschreven.Jij, een boek? Ja, kijk maar. Leuk, maar wat doe je tegenwoordig? ”

Het verhaal is grappig maar ook mooi en ontroerend. Door de directe schrijfwijze is het net of je bij de dames op de afdeling bent en je alles mee beleeft. Soms zijn de situaties absurd maar toch uit het leven gegrepen. Met een glimlach van herkenbaarheid maar ook door de hilarische toon in har verhaal heb ik dit boek in één ruk uitgelezen.

De foto van de kaft komt van de site van de uitgeverij

3 Comments

  1. Pingback: Wereld Alzheimer Dag 2015 | conniesboekkies

  2. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s