“Lekker is dat !”Anne West

lekker is dat!isbn 9789401904124 /2015

“Lekker is dat ! ” door Anne West , Uitgeverij Zomer & Keuning

Anne West ( 1974) begon al met schrijven toen ze nog op school zat. Na de HAVO volgde ze de Vrije Studierichting van de lerarenopleiding Nederlands op de Hogeschool van Rotterdam en rond die tijd begon ze aan haar eerste Fantasy verhalen.

Ik vond het leuk te lezen in haar biografie dat ze na het behalen van haar diploma de VIG opleiding is gaan volgen. Dat is de opleiding die ik nu volg. Als gediplomeerde VIG ( Verzorgende Individuele Gezondheidszorg) heeft ze oa als praktijkbegeleidster in een verpleeghuis gewerkt waar ze leerlingen begeleide.  Daar ik haar boeken zeer leuk vind om te lezen is het maar goed dat ze niet mijn praktijkbegeleidster is omdat we dan maar misschien alleen maar over boeken zouden praten…  Al zit er alle gebeurtenissen in de zorg misschien ook nog wel een verhaal ..

Rond 2001 begon Anne West aan  het boek dat later de vierdelige serie “De Macht van het Zwaard”zou worden. Er zouden nog een aantal Fantasy boeken volgen voordat ze ook chicklits zou gaan schrijven. “Lekker is dat!”is inmiddels de vierde in die rij. Naast het schrijven van deze feelgoodverhalen geeft ze ook schrijfworkshops.

Achterflap:  Sofie heeft een geheime relatie met Joost. Keer op keer belooft hij dat hij zijn vrouw Charlotte voor haar zal verlaten. Maar als Charlotte de affaire ontdekt, is het te laat. Of Sofie maar even van het toneel kan verdwijnen? Hij weet wel waar ze naar toe kan , zodat voor hem de lucht geklaard is. Haar “schuiladres”blijkt een verwaarloosde ijssalon, maar voor Sofie is het de perfecte afleiding van haar problemen thuis. Ze bruist van de ideeën om de zaak weer op de rit te krijgen en ziet de toekomst zonnig in. Maar dan arriveert Charlotte… en zij zint op wraak..  Ijskoude competitie: Let the games begin!

Het verhaal telt 232 pagina’s en start met een proloog waarin Joost een belangrijke mededeling heeft aan Sofie. Uiteraard denkt Sofie aan iets heel anders en is totaal overrompeld als het gesprek een heel andere kant op gaat. In 17 genummerde hoofdstukken volgen we Sofie naar de andere kant van Nederland, waar Joost haar naar toe stuurt, met alle gevolgen van dien. Elk hoofdstuk begint met de naam van degene die het verteld.Het perspectief gaat wisselend van Sofie naar Charlotte ( de vrouw van Joost) en het geheel wordt afgesloten met een epiloog verteld door Merel ( de beste vriendin van Sofie). Het geheel leest heerlijk weg, zoals een echte chicklit hoort te lezen. In een lekkere vaart ga je door het boek heen. De hoofdstukken lopen goed in elkaar over en de afsluitende epiloog maakt het tot een goed kloppend geheel.

In eerste instantie denk je dat Sofie en Charlotte behoorlijk naïeve kipjes zijn. Die zich alle twee maar in laten palmen door Joost en omdat ze zoveel van hem houden voor hem willen vechten. De mensen die ze tegen komen proberen op ze in te praten maar ze willen de waarheid niet zien.  Aan ene kant wil je de kronkels van de dames wel begrijpen maar je bent blij als de roze wolkjes verdwijnen en ze hun strijdlust op iets anders storten, het redden van de ijssalon. Dat deze in het bezit is van de vader van Joost is een bijkomstigheid. Het naïeve kipje blijkt een haantje te zijn en de tijd zal het leren of Joost van een koude kermis thuis zal komen of niet…

Anne West heeft een heerlijk, vlot leesbaar verhaal neer gezet. De mensen/ mannen die Sofie en Charlotte ontmoeten hebben allemaal hun eigen achtergrond die je gaandeweg in het verhaal ontdekt. De manier waarop hun wegen kruisen vind ik leuk  gevonden en het is geen standaard dertien in een dozijn verhaal geworden maar een originele chicklit die garant staat voor een paar uur lekker leesplezier !  Verder ook compliment voor de aantrekkelijke kaft van het boek. Hierdoor krijg je niet alleen zin in het boek maar ook om het al lezend met een ijsje te verorberen…

 

Advertenties

3 Comments

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

  2. Pingback: “hart van de ijsworm” Anne West | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s