“Ha,Ha, Fopschaap”Mark & Rowan Sommerset

fop4 isbn 9789000343461 / 2015

uitgeverij unieboek/spectrum.nl

Mark & Rowan Sommerset wonen met hun zoon Linden in Nieuw-Zeeland. Rowan groeide op tussen de dieren, zoals Sally het schaap en Lisa de geit. Mark is schrijver en parttime schapentolk en ook gek op dieren.. Inmiddels hebben ze oa. een viertal leuke, grappige, lieve prentenboekjes op hun naam staan waarvan deze de eerste in de Nederlandse vertaling is.

Ha, Ha , Fopschaap is  een heerlijk grappig prentenboekje waarin Fopschaap zich heel erg verveeld. Gelukkig komt daar Oen Kalkoen aan en kan ze de kans om schapenkwaad uit te halen niet weerstaan…. …

“Wat is dat ? O, dat is gewoon een hoopje .. slimme pillen, gratis voor kalkoenen… “ik verveel me

 

Toen het boekje op de deurmat was gevallen moest ik het gelijk in kijken en heb het gelezen met een grote glimlach. Het doet me een beetje denken aan “de kleine mol die wil weten wie er op zijn hoofd heeft gepoept”, een klassieker onder de prentenboeken met dezelfde humor. Sowieso doet een onderwerp als dit het altijd goed bij de kleintjes (en grote) en zal dit boekje zeker aanspreken.

De pagina’s zijn gevuld met weinig tekst en met grappige eenvoudige tekeningen. Zonder teveel informatie wordt het verhaal kort en bondig neergezet. Korte zinnen, met name vragen die elkaar herhalen tussen schaap en kalkoen.Het knappe is bij zo’n kort verhaal dat je je verhaal moet vertellen in een paar zinnen en daarbij ook een goed begin, inhoud maar ook zeker einde moet hebben. Dat is zeker gelukt!

Fopschaap is dan wel niet van zijn probleem af maar gelukkig komt Gekke Gert om het hoekje van de laatste bladzijde kijken en kunnen wij niet wachten op het vervolg: Dol op limonade!

Femke (11): Geweldig leuk en super grappig ! Ik moest hard lachen om Fopschaap en Oen Kalkoen! Dus niet alleen voor kleine kinderen maar voor iedereen leuk om te lezen of voor als je even hard wil lachen !

 

Ik wil uitgeverij Unieboek/spectrum bedanken voor dit recensie-exemplaar

 

 

1 Comment

  1. Pingback: -Overzicht recensies- | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s