“voor altijd” Susanne Koster

voor altijdisbn 9789491897337 /2015

uitg. aquaZZ

Susanne Koster (1957) was eerst werkzaam in de grafische wereld, later ging ze werken met jonge mensen, iets wat ze altijd heeft gewild. Ze werd navigator en gaf trainingen op gebied van beroepsvaardigheden en sociale vaardigheid.  In 1993 werd haar eerste korte jeugdverhaal gepubliceerd in een debutantenbundel en schreef ze korte verhalen voor een lokaal televisiestation. Na een aantal realistische jeugdromans stapte ze over naar psychologische thrillers.

Achterflap:

Straalverliefd zijn en iemand volledig kunnen vertrouwen, dat is wat Luna zoekt in een relatie. Het lijkt erop dat ze dat gevonden heeft bij Nicolai. Haar ouders en haar kleine broertje kunnen het meteen goed met hem vinden en zelfs haar beste vriendin Quinty wil Nicolai het voordeel van de twijfel geven. Luna zou voor altijd van hem kunnen houden, maar waarom is haar oudste broer ervan overtuigd dat haar vriend niet te vertrouwen is? Samen gaan ze op onderzoek uit..

Het verhaal beslaat 179 blz. verdeeld over een proloog, 26 korte hoofdstukken en een epiloog. De hoofdstukken worden verteld vanuit het perspectief van Luna, Nicolai (haar vriend), Quinty (haar vriendin) en Dewi P.(de moeder van Nicolai). Boven elk hoofdstuk staat de naam van degene die dat stuk verteld. De schrijfstijl is kort en bondig en leest lekker weg.

In de proloog is de spanning gelijk te snijden en is het heel even een fractie schakelen bij de start van het verhaal waar je in het gewone wereldje van Luna zit. Maar als snel leert Luna Nicolai kennen en komt de spanning weer terug in het verhaal. De puzzelstukjes vallen op zijn plaats  waardoor je achter het geheim van Nicolai komt en weet waarom hij zich zo gedraagt. Luna is een beetje naïef en gaat blind voor Nicolai, de iets oudere en stugge jongen. De grote broer van Luna is uiteraard heel beschermend en doet alles om achter het raadsel Nicolai te komen en zijn zus te behoeden van een eventueel fout vriendje. Met een verrassende wending aan het eind.

Dit klinkt misschien een beetje als een cliché maar doordat het verhaal vlot verloopt en bepaalde wendingen heeft komt de schrijfster daar wel degelijk mee weg…

Het einde vond ik mooi en goed gevonden maar dan volgt er nog een epiloog en die had van mij niet gehoeven. Juist de laatste paar zinnen vond ik erg mooi en met mooie emotie beschreven. Daardoor kwam de epiloog een beetje statisch over met uitleg over het recht systeem. Dat had voor mij niet gehoeven. Gaf voor mij geen meerwaarde aan het verhaal.

Het verhaal is lekker vlot leesbaar, je zit er meteen in en je stopt niet eerder voordat je het uit hebt…

Een heerlijk boek voor een paar uur leesplezier !

 

Ik wil Susanne Koster danken voor het beschikbaar stellen van dit recensie exemplaar.

De afbeelding van de kaft komt van de site http://www.susanne-koster.nl

 

 

2 Comments

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s