“wraak”de loserlijst deel 2 H.N.Kowitt

wraakisbn 9789026137440 /2015 uitg. Fontein

H.N. Kowitt begon, net als de hoofdfiguur in dit boek, als kind al met tekenen.
Ze deed niets liever dan alles en overal te tekenen. Ze volgde de kunstlessen op school en toen ze verhuisde naar New York begon ze te werken als illustrator voor kinderboeken. Daarna was voor haar de stap om haar eigen boek te schrijven en te illustreren niet zo groot.

Haar eerste graphic novel over Dennis en zijn vrienden heet “de loserlijst’dit is het vervolg.

Bij haar eerste boek moest ik bij de titel”de loserlijst”gelijk denken aan Dagboek van een loser  De stijl en het soort boek doet aan deze serie denken en de titel helemaal. Je zou bijna denken dat ze zo op het succes mee willen liften van een heel populaire serie. Maar door de eigen stijl van Kowitt heeft dit boek die lift helemaal niet nodig en heeft ze haar plekje in dit genre wel verdiend.

Op naar het tweede deel. Zeer benieuwd of het een leuk en origineel vervolg zou zijn. Het was Dennis in het eerste deel gelukt om van de loserlijst af te komen en hij had voorzichtig een plaatsje veroverd in de kantine. Dan komt Storm op school. Storm is supercool. Zwermen meiden hangen aan zijn lippen en Dennis is weer onzichtbaar. Hij vind hem zo walgelijk perfect en vind dat hij alles voor Dennis verpest. Kortom Dennis wil wraak! Hij wil de manier vinden om Storm zo voor schut te zetten zodat ze weer oog voor hem hebben.

Hoe Dennis zijn wraak wil nemen en of hij er mee weg komt  gaan we hier niet verklappen. Het verhaal op zich is een dertien uit een dozijn verhaal over het wel en wee op een highschool. Maar de manier waarop het gebracht wordt met een vette knipoog naar de milieuactivisten, de pesterijen op scholen en de onderlinge strijd tussen de pubers maakt het toch weer een origineel boek in dit genre.  De vraag naar dit soort boeken is groot, zeker bij de wat minder fanatieke lezers en zal zeker scoren.

De illustraties passen goed bij het verhaal en de lay out is ook goed. Er zitten er niet overdreven veel in en kan je lekker doorlezen.

Het geheel is uit perspectief van Dennis geschreven maar is niet perse een jongensboek geworden. Het is zowel voor jongens en meiden vanaf de bovenbouw van de basisschool leuk om te lezen.

Mening van Femke (11):

Ik had het eerste deel ook gelezen en die vond ik leuk. Ik lees best veel en dan zijn dit soort boeken wel makkelijk voor mij. Ik lees ze met een uur uit en dat is aan de ene kant wel jammer. Ik vond het boek cool, grappig en leuk. Wel dus een beetje makkelijk en soms een beetje van hetzelfde als je deel 1 ook hebt gelezen. De plaatjes passen goed bij het boek. Omdat het over gewone kinderen in een gewone school gaat zou het echt kunnen gebeuren en dat is dan wel extra leuk en grappig. Als je van dit soort boeken houd moet je deze zeker gaan lezen. Maar als je heel veel leest heb je hem wel zo uit en is ie misschien een beetje te makkelijk.

 

Dank uitgeverij Fontein voor dit recensie exemplaar.

Voor http://www.boekenbijlage schreven wij op 28-06-2014 de recensie van het eerste deel “de loserlijst” . Wil je die lezen klik dan op deze link :

Als je naam op de loserlijst staat

 

Advertenties

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s