“Versplinterd ” Dani Atkins

versplinterdisbn 9789032514617 /2015 Fontein

Inhoud:

Wat als je de kans krijgt om je leven over te doen ?

Vijf jaar gelden stortte Rachels wereld in toen bij een ongeluk haar beste vriend Jimmy overleed en zijzelf gewond raakte. Haar relatie met Matt overleefde de klap niet, ze verhuisde naar Londen en van haar dromen is niets terecht gekomen. Nu ziet ze de vriendschapsgroep van vroeger weer voor het eerst bij een etentje omdat haar beste vriendin gaat trouwen. Als ze die avond Jimmy’s graf bezoekt, wordt ze overmand door hoofdpijn en raakt buiten bewustzijn. Als ze bijkomt, blijkt haar leven heel anders te zijn dan ze zich herinnert: het ongeluk van vijf jaar geleden is nooit gebeurd, zij en Matt zijn nog bij elkaar, enJimmy leeft nog… Rachel kan het niet geloven, het is bijna te mooi om waar te zijn…

In dertien genummerde hoofdstukken neemt de schrijfster je mee in het leven van Rachel. Het verhaal speelt zich af tussen 2008 en 2014. Het eerste hoofdstuk is in 2008 en het tweede in 2013. Waar er een sprong in de tijd is staat dit bij het hoofdstuk er boven vermeldt.  Het taalgebruik is duidelijk en de hoofdstukken van niet al te lange lengte. Het geheel laat zich vlot lezen.

Het is Atkins gelukt om een roman te schrijven die je vanaf het begin boeit maar waarbij je geen idee hebt welke kant het op gaat. Er is de wereld van voor het overlijden van Jimmy en de wereld waarin blijkt dat hij niet is overleden waar Rachel kampt met geheugenverlies en alles anders is dan ze denkt. Je voelt bijna de onzekerheid, verdriet, angst en ongeloof van Rachel terwijl je het verhaal leest. Als dan vervolgens de ontknoping nadert en je er achter komt welke wereld de werkelijke wereld is prikken de tranen achter je ogen. Een einde die ik in ieder geval niet aan zag komen en die mij zeer ontroerd heeft.

“Versplinterd”is een heel mooie roman over een leven dat in zoveel stukjes is versplinterd waarbij de hoofdfiguur er alles aan doet om die stukjes weer op de juiste plaats te laten vallen. Een schitterend debuut van een schrijfster waarvan ik hoop nog veel meer te mogen lezen !

Ik dank uitgeverij de Fontein voor het toezenden van dit leesexemplaar

5 Comments

  1. Pingback: -Overzicht recensies- | conniesboekkies

  2. Pingback: #Ohmybookathon 2017 | conniesboekkies

  3. Pingback: “duet met jou” Dani Atkins | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s