“Nergens” Tamara Geraeds

227 isbn 9789020649512 / 2012

“Als je nergens meer welkom bent, ben je altijd welkom in Nergens”

Tamara Geraeds (1981) schreef haar eerste gedichtje toen ze zes jaar oud was. In 2005 bracht ze haar eerste jeugdboek uit, onder een pseudoniem, in eigen beheer. In 2012 bracht Kluitman haar boek Nergens uit.

Audrey en haar moeder proberen te ontsnappen aan de mishandelingen van haar vader maar ze weet niet hoe…. Nathalie is haar zusje kwijt geraakt toen ze op haar moest passen maar weet niet waar ze moet zoeken… Beide problemen lijken uitzichtloos en zo verdwijnen de meiden naar “Nergens” een magische wereld waar je terecht kan komen tussen de uitgestorven planten en dieren.  In “Nergens” wordt je gekoppeld aan een ander en samen ga je oplossingen zoeken voor beide problemen of je mag blijven… Audrey wordt gekoppeld aan de ongeneeslijk zieke Frian en Nathalie aan de onzekere nerd Scott.  Voor hun oplossingen worden ze regelmatig tussen de werkelijke en de magische wereld geflitst en als de oplossing is gevonden zullen ze in de werkelijke wereld blijven. De wegen van beide tweetallen kruizen elkaar en naarstig zoeken ze alle vier naar stukjes van de puzzels om hun problemen op te lossen.

In 45 korte hoofdstukken, met duidelijke en korte zinnen verteld Geraeds haar verhaal. Actuele onderwerpen zoals mishandeling, ziek zijn, vriendschap, eenzaamheid, pesten en samen werken komen allemaal voorbij.  De schrijfstijl is lekker leesbaar met oog voor detail. De magische wereld wordt mooi omschreven maar wel zo dat er ruimte vrij blijft voor je eigen fantasie. Ik heb dan wel geen uitzichtloos probleem maar ik zou maar wat graag even een dagje in “Nergens” willen wandelen om te genieten van de mooie natuur en een dino of dodo tegen het lijf te lopen …

De omslag is gemaakt door Elsa Kroese en vangt het magische van het verhaal en laat ook de fantasie spreken. Het past dus prima bij het boek. Het nodigt uit om in deze wereld te duiken maar ook om mee te reizen tussen beide werelden in.

2 Comments

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

  2. Pingback: ” echo ” Tamara Geraeds | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s