Book detectives 2 : Boekhandel van der Meer , Noordwijk aan Zee

book detectives

Twee mede-bloggers Tessa en Jenny hebben een super initiatief genomen om op jacht te gaan in Nederland naar leuke, mooie, unieke, speciale boekhandels. Op hun sites kan je een overzicht vinden waar ze zijn geweest!

http://tessaheitmeijer.com/book-detectives-2/   of op

The Book Detectives

Al eerder besprak ik een boekhandel hier in de duin- en bollenstreek nu is het de beurt aan de boekhandel hier op mijn eigen dorp. 20150325_142827 Boekhandel van der Meer  bevind zich op een mooie locatie op Noordwijk aan Zee.  Gelegen aan het vuurtorenplein nummer 10 met uitzicht op de vuurtoren en loopafstand van het strand kan je je geen mooiere  plek wensen. De winkel ligt uit het koopcentrum wat zich aan andere zijde van de boulevard bevind maar iedereen weet de boekwinkel wel te vinden.  De winkel ademt gastvrijheid uit, een mooi interieur, groot assortiment en zeer klantvriendelijk personeel. Naast klantvriendelijk is er ook de grote vakkennis in huis. Ook op gebied van Fantasy en Young Adult is er veel in huis. Het interieur is netjes, overzichtelijk en er is veel keuze. Enige kanttekening van dochterlief is dat de kasten zeer hoog zijn en daardoor ook de kinderboeken de hoogte in gaan. Dat vond zij niet prettig en dat snapte ik ook wel.

Aan de winkel vast zit het cultuurcafé en er wordt ook heel veel georganiseerd op gebied van cultuur, zowel op schrijversgebied als op muziek.  Ook de pennendokter komt langs ( de winkel heeft ook een schitterend pennenassortiment) en is er voor elke leeftijd wel wat te beleven.

20150325_141429 Er is een gezellige leestafel en onder het genot van een kopje koffie of thee kan je de krant lezen of snuffelen voor een mooi boek.

Tijdens de Young Adult week was er samen met een plaatselijke school een kunstboekenproject georganiseerd en daar was een expositie van in de boekwinkel. 20150325_141753 Menig boek was omgetoverd tot kunstwerk. Al moesten mijn dochter en ik soms wel even slikken bij het idee dat een boek voor wat anders werd gebruikt dan om te lezen.. 20150325_141235 (1)20150325_141513

De expositie was helaas tijdelijk maar ben je een keer in Noordwijk, loop hier dan gewoon een keer binnen,er is genoeg te zien !

De bookdetectives hanteren een beoordelingpuntensysteem:

Beoordelingspunten voor de boekhandel (maak een keuze):

  1. Toch nog een boek gevonden die ik nog niet gelezen had
  2. Vooruit, die bestseller maar
  3. Het gaat wel lukken hier
  4. Ruime keuze, uurtje blijven hangen
  5. Het ultieme boekenparadijs

Ik ga voor een 4. Ruime keuze, uurtje blijven hangen. Leuke winkel voor de boekenliefhebber !

Hieronder vind je de site van de boekhandel en het cultuurcafe:

http://www.boekhandelvandermeer.nl

http://www.hetcultuurcafe.nl

http://www.libris.nl/vandermeer

20150325_141405

 

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s