“kom niet dichterbij” Erna Sassen

kom niet dichterbijisbn 9789025865122

Young Adult roman , 139 blz. uitgeverij Leopold

Toen ik op Twitter vroeg welk boek ik echt zou moeten lezen kreeg ik deze leestip. En ik ben blij dat ik daar gehoor aan heb gegeven. Wat een mooi boek.

Het verhaal “kom niet dichterbij” gaat over Reva en haar zus Marjolijn. Reva heeft “iets raars” met seks en met eten. Haar problemen verergeren aanzienlijk als zij verliefd wordt op de intimiderende DJ, docent aan de theaterschool. Nadat ze een rol heeft gespeeld in een dor hem geregisseerde theaterproductie gaat het bergafwaarts met haar en belandt ze tijdelijk in een psychiatrische inrichting.Marjolijn reconstrueert aan de hand van telefoongesprekken en herinneringen wat er misging met haar zus en probeert haar te helpen de verantwoording te nemen voor haar eigen leven.

43 zeer korte hoofdstukken en een epiloog als afsluiting telt dit boek. Het zijn hoofdstukjes van 2 hooguit 3 kantjes en beslaan het verslag van Marjolijn over haar zus Reva. Haar observaties, twijfel en liefde voor haar zus, het willen zorgen voor maar uiteindelijk ook het moeizame loslaten. Het gedicht in hoofdstuk 40 is zo ontroerend en mooi, het vangt het hele verhaal in die vier coupletten. Kippenvel…

De schrijfstijl heeft een mooi beeld weten te vangen over de band tussen de zusters, de leefsituatie, het verknipte denken van Reva en het loslaten van Marjolijn. Ze schrijft heel vlot met hier en daar een knipoog want daar lenen de hoofdfiguren zich heel goed voor. Maar ook met een problematiek die herkenbaar kan zijn en waar mensen zich in kunnen vinden en hopelijk wat aan hebben.

 

 

 

1 Comment

  1. Pingback: -Overzicht recensies- | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s