“Bink” Nathalie Kokke

cover-binkisbn 9789491300325

psychologische roman,394 blz., Uitgeverij Celtica Publishing

Nathalie Kokke (1986) is illustratrice, met een grote interesse in psychologie, in het bijzonder geestesziekten. Deze roman is haar debuut.

Achterflap: Bink Santillian vecht sinds jaar en dag tegen de demonen in zijn hoofd. Zijn heil zoekt hij in drank en drugs, zodat hij zijn verleden en de harde realiteit van het zwerversbestaan kan vergeten. De straten van Los Angeles zijn gevaarlijk terrein voor iemand van wie de geestelijke gezondheid achteruit gaat. Na het maken van enkele foute beslissingen besluit Binks oude klasgenoot, Hugh Shephard, hem een kans op een beter leven te geven: een leven zonder verdovende middelen. Echter, als je zo vaak in de steek bent gelaten, kun je dan wel iemand zomaar vertrouwen? Als drank en drugs de enige middelen lijken te zijn die de demonen buiten kunnen sluiten, zou je ze dan wel uit je leven willen bannen? En waarom zou een goed geschoolde man een junk in huis willen nemen?

Het boek heeft een foto omslag die mij erg aan sprak. Dit en de berichten op sociale media  maakte mij nieuwsgierig en toen ik in de gelegenheid was een gesigneerd exemplaar bij de schrijfster te bestellen ( met heel mooie quote er in van George R.R. Martin, hiervoor nog dank Nathalie) kon ik dit niet nalaten.

Het verhaal is opgedeeld in 26  genummerde, redelijk korte hoofdstukken. Het heeft een prettige leesletter en lay-out. De zinnen zijn kort en duidelijk en lezen lekker weg.  De schrijfstijl is gemakkelijk leesbaar.

Het verhaal zelf is hard en rauw, de gebeurtenissen uit, met name de jeugd, het leven van Bink zijn gruwelijk en hebben hem gevormd tot de man hij is waar het verhaal begint. Door middel van zijn herinneringen krijg je een beeld van zijn vreselijke jeugd.

Het is de schrijfster gelukt om op geen enkel punt ongeloofwaardig over te komen al had ik bij één heel klein stuk een klein beetje het gevoel dat het wel heel “toevallig ‘ was en van mij er niet in had gehoeven. Zonder een al te grote spoiler te geven ging het om het fragment dat de vriend van Bink een ex heeft die bij een ontmoeting getrouwd blijkt te zijn met een “vijand” van Bink. Maar dit was maar slechts een fragment van een boek wat verder heel goed en meeslepend is.  De schrijfster weet zich heel goed in te leven en een realistisch beeld neer te zetten.

Het was een verhaal wat ik in een zucht uit heb gelezen en wat na afloop nog even moest bezinken.

 

 

Advertenties

3 Comments

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s