“Zomertijd” Suzanne Vermeer

IMG_7155isbn 9789022995228

uitgeverij A.W.Bruna 2008

Suzanne Vermeer is het pseudoniem van de in juni 2011 overleden auteur Paul Goeken. In 2002 debuteerde hij met zijn eerste thriller onder zijn eigen naam. Na vier titels ontstond het idee om daarnaast nog andere boeken onder pseudoniem uit te brengen. All-inclusive (2006) was het eerste boek op naam van Suzanne Vermeer en werd meteen een bestseller. Alle titels zijn in de bestsellerlijst verschenen.  De reisbranche en toerisme als uitgangspunt bleek een uniek handelsmerk voor zijn vakantiethrillers.

In zomertijd draait alles om Koen en Isabel en hun dochter Bibi. Koen en Isabel hebben allebei een zeer verantwoordelijke en drukke baan. Koen is zakenman en Isabel is rechter. Zij staat voor haar eerste grote zaak. Wanneer de schoolvakantie aanbreekt, moeten ze voor één week een logeeradres voor hun dochtertje Bibi regelen. Op aanraden van een collega van Koen brengen ze haar naar een resort.  Een luxe zomerverblijf speciaal voor kinderen van haar leeftijd. Bibi vind het geweldig al moeten haar ouders erg aan het idee wennen. Ze beloven elke dag te bellen. Dan komt er een telefoontje dat na de speurtocht Bibi is verdwenen.  De politie zit er gelijk boven op, houden een verdachte aan maar de vraag is of ze op het juiste spoor zitten. Dan krijgt Isabel een telefoontje: als ze haar dochter ooit terug wil zien, zal zij een hoge persoonlijke prijs moeten betalen.

Zoals alle boeken van Vermeer lees je dit boek in één zucht uit. De gebeurtenissen volgen elkaar snel op en de spanningsopbouw is goed waardoor je wilt blijven lezen. De 61 korte hoofdstukken zijn genummerd en het verhaal verloopt chronologisch. Van een paar weken voor de vakantie van Bibi tot en met de ontknoping. Uiteraard weet je vanaf bladzijde één dat er iets gaat gebeuren als Bibi op vakantie gaat maar wat er precies gebeurd en wat er na komt is niet zo voorspelbaar. Misschien is de reactie van Bibi niet al te realistisch maar ach misschien is dat ook niet nodig in een luchtige vakantiethriller. Ik zal hier niet teveel op in gaan daar ik niet teveel van de inhoud weg wil geven.
Kortom een lekker boek voor tussendoor.

Ik las deze, al wat oudere titel, vanwege de uitdagingen #boekperweek en #ikleesnederlands

Advertenties

3 Comments

  1. Pingback: -Overzicht recensies- | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s