“Flashback” Eva Burgers

flashbackisbn 9789020609530

uitgeverij Kluitman 2014

Eva Burgers werkte jarenlang als rechercheur op de afdeling zware criminaliteit. Haar ervaringen neemt zij mee in de boeken die zij schrijft. Dit is haar tweede boek in de jeugdthriller serie van Kluitman.

Over de inhoud:Na een avondje shoppen met haar vriendinnen wordt Lynn plotseling van haar fiets gesleurd en in elkaar geslagen. Ze ontwaakt in het het ziekenhuis maar weet niet wat er gebeurd is. Wat is er gebeurd? Wie heeft het gedaan? Waarom? Lynn wordt bang en achterdochtig, weet niet meer wie ze kan vertrouwen. De mensen om haar heen proberen haar te helpen om haar geheugen terug te krijgen om de dader op te kunnen sporen of juist niet?

Na het lezen van de eerste jeugdthriller van Burgers bedacht ik dat ik het wel aardig vond maar dat er meer spanningsopbouw in kon en dat ik hoopte dat een volgend boek van haar beter zou zijn wat dat betreft.  En dat is gelukt.

Net als de andere boeken in de jeugdthrillerserie van Kluitman ziet het boek er goed uit. Een mooie hardcover met een afbeelding van de hoofdrolspeelster en achter haar een schim van de dader in een zwart vest.

Het zwarte vest is het enige wat Lynn zich kan herinneren en is cruciaal in het verhaal. Je zit meteen in het verhaal en leeft mee met Lynn die het hele voorval ver weg in haar hoofd heeft zitten en soms getriggerd wordt waardoor er door een flashback een stukje terug komt.

De politie neemt de zaak serieus en doet onderzoek. En dan ergens rond pagina 100 verteld de vriend van Lynn dat hij iemand kent die zo’n zwart vest heeft. De politie zegt dat ze iemand langs sturen om dit te onderzoeken.  Een aantal pagina’s later gaat die vriend nog even kijken of het vest er nog is en een dag later loopt diezelfde vriend een kamer binnen waar dat vest hangt. En daar bleef ik even hangen.

Misschien een beetje pietluttig van mij maar ik kon er niet bij dat als het enige is wat een slachtoffer zich kan herinneren ergens op blijkt te duiken dan ga je als politie toch gelijk polshoogte nemen? En als dat vest daar dan hangt dan ga je toch achter de eigenaar aan of neem je minstens het vest in beslag om bij het slachtoffer na te vragen of ze het herkent? En dan hangt dat vest daar gewoon een dag later nog te hangen. Vooral omdat de schrijfster zelf als rechercheur heeft gewerkt verwacht je dat dat beter had worden uitgewerkt.Nu ben ik iemand die veel thrillers leest en ziet  en heb ik oog voor detail maar hier liet mijn oog dit even niet los. Ik heb het nogmaals gelezen of ik wat gemist had,  maar ik las wederom mijn zelfde kleine ergenis.  Ik heb het daarna naast me neergelegd en ik heb het boek in zijn geheel herlezen.

Het verhaal zit verder goed in elkaar, spanningsopbouw is beter dan het vorig boek van Burgers en omdat het iets is wat iedereen kan overkomen komt het dichtbij en maakt het dat extra spannend.  De manier waarop de karakters met elkaar in aanraking komen klopt gewoon en de ontknoping was voor mij iets voorspelbaar maar wel goed gevonden.

Een boek wat zeker door de doelgroep als lekker leesbaar zal worden ervaren. Na het boek gelezen te hebben heb ik wat gezocht naar andere recensies over deze titel omdat ik me altijd afvraag of ik de enige ben die zoiets opmerkt of de moeite vind om te vermelden. Ik ben het verder niet tegen gekomen en ik hoop niet dat ik door mijn artikel andere zal weerhouden om het te lezen. Dit is zeker mijn bedoeling niet ! Ik wil juist dat jullie het allemaal gaan lezen en wie weet kunnen jullie mij dan vertellen dat ik het verkeerd gelezen heb of dat jullie dezelfde leeservaring  hebben gehad ! Laat het me maar weten !

Binnenkort verschijnt de serie Caya crime van Eva Burgers, een soort Baantjerachtige serie. Ik ben zeer benieuwd hoe dat uit zal gaan pakken !

Advertenties

1 Comment

  1. Pingback: Overzicht recensies | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s