“Nobody” Marelle Boersma

nobodyisbn 9789461091185

uitgeverij De Crime Compagnie 322 blz. thriller

Marelle Boersma schrijft boeken over actuele misstanden, vaak gebaseerd op waargebeurde verhalen van slachtoffers. Met haar onderwerpkeuze beweegt ze zich daardoor op de grens van waarheid en fictie.

Achterflap:

Vivian maakt zich zorgen over een van haar HAVO-leerlingen. De 17-jarige Lynn is afwezig en stil tijdens de lessen en lijkt zich meer en meer terug te trekken. Vivian vermoedt dat het meisje misbruikt wordt, maar Lynn laat niets los. Wanneer ze uiteindelijk achter de gruwelijke waarheid komt, is die erger dan ze ooit had kunnen bedenken.

Verder over de inhoud:

Vivian is de lerares van Lynn. Ze woont samen met haar hond Blaf en heeft een verhouding met de directeur van de school Edo. Edo is getrouwd en op vrijdagavond/nacht ziet hij Vivian in een hotel.  Als Vivian haar zorgen uitspreekt over Lynn werkt hij haar tegen. De vader van Lynn is wethouder dus hij wil niets aankaarten als er geen zekerheid is zegt hij haar.  Vivian probeert het vertrouwen van Lynn te winnen wat heel moeizaam verloopt. Als ze er achter komt dat er een jongen vermist wordt en ze dit kan linken met Lynn gaat ze verder op onderzoek uit en raakt verstrikt in een net van problemen.

“Als er geen bewijzen zijn, is het dan niet waar? Om het te kunnen stoppen, moeten we het geloven.”

Het verhaal begint met een proloog die er gelijk voor zorgt dat je in een verhaal wordt gezogen waar je niet uit wilt komen tot je weet hoe het afloopt. Er volgen 57 korte hoofdstukken en een epiloog.  Het verhaal over Lynn en Vivian wordt vanuit Vivian verteld en parallel loopt het verhaal van makelaar Meidam, verteld uit zijn oogpunt. Door het verhaal heen zijn flarden, in ander lettertype, waarbij gedachten van Lynn worden verteld.  De schrijfstijl is kort en bondig en leest heel vlot. Zoals verteld wordt je van bladzijde één meegenomen op een reis langs onwaarschijnlijk gruwelijke gebeurtenissen waarvan je alleen maar wilt dat het opgelost wordt.

Als je dan in het dankwoord leest dat het verhaal gebaseerd is op het echte verhaal van iemand moet je toch wel even slikken en bedenken dat we wel in een heel rare wereld leven.

Boersma schrijft heel pakkend en de verschillende verhaallijnen komen goed bij elkaar. Er gebeurd veel in het verhaal, met veel oog voor detail, en alles komt goed samen zonder dat het verwarrend of rommelig wordt voor de lezer. Een echte “page-turner’ en aanrader voor de liefhebbers van literaire thrillers.

 

 

Advertenties

1 Comment

  1. Pingback: -Overzicht recensies- | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s