The Book Detectives : Boekhandel Wagenaar& van Halem in Noordwijkerhout !

book detectives

Twee mede-bloggers Tessa en Jenny hebben een super initiatief genomen om op jacht te gaan in Nederland naar leuke, mooie, unieke, speciale boekhandels. Op hun sites kan je een overzicht vinden waar ze zijn geweest! http://tessaheitmeijer.com/book-detectives-2/   of op http://jennysbookcase.com/thebookdetectives/

Daar staat ook het oproepje om wat over jouw favo-boekhandel te vertellen en door te geven voor het overzicht. Dus het duurde even maar eindelijk mijn bijdrage aan dit initiatief !

Zelf heb ik jarenlang in een boekhandels gewerkt. Helaas door omstandigheden niet meer. Doordat mijn toenmalige werkgever goede contacten had met de eigenaren van deze boekhandel ben ik daar vaste klant geworden. wagenaar

Boekhandel Wagenaar & van Halem bevindt zich in Noordwijkerhout tegen over de witte kerk midden in het centrum. Op de Havenstraat nummer 10.

wagenaar 2

De winkel is een lange pijpenla met bij binnekomst aan de ene zijde een wenskaartenwand en aan andere zijde de tijdschriften. In het midden een boekentafel voor platte presentatie. Dan is er de toonbank en de rest van de winkel is aan beide wanden voorzien met hoge boekenkasten en midden in tafels vol boeken, boeken, boeken.

boekhandel wagenaar 1

Boven de kasten zijn duidelijke bordjes met de rubrieken. De kasten en tafels liggen goed vol dus lekker snuffelen is een must !  Je kan hier ook wat oudere titels vinden, het assortiment kinderboeken/jeugdboeken is lekker groot en er is van alles te vinden.

Ik kom hier graag omdat er een ongedwongen sfeer hangt, de eigenaren zijn gezellige mensen altijd wel een praatje en geen gehaast. Tijd voor de klanten en goede vakkennis. Of zoals dochterlief het zegt “gaan we naar de echte boekhandel van ome Joost, anders blijf ik wel thuis”. Ik / wij vinden altijd wel iets leuks of moois om te lezen. Is me nog niet gebeurd zonder leesvoer naar buiten te lopen.

Iedereen die graag leest zou hier eens naar binnen moeten lopen als je in de buurt bent!

Hieronder de link naar de site van de boekhandel:

http://www.wagenaarvanhalem.nl/homepage/

 

Bij de Book Detectives vragen ze een beoordelingspunt:

Ik ga voor de 4 : ruime keuze, uurtje blijven hangen…

Hieronder de beoordelingspunten waar je uit kon kiezen:

  1. Toch nog een boek gevonden die ik nog niet gelezen had
  2. Vooruit, die bestseller maar
  3. Het gaat wel lukken hier
  4. Ruime keuze, uurtje blijven hangen
  5. Het ultieme boekenparadijs

1 Comment

  1. Pingback: Een rondje boekhandel | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s